Stiri externe

Israelul a declarat primul său caz de coronavirus

Autorităţile israeliene au anunţat, vineri, că au înregistrat primul caz de infectare cu noul coronavirus: o pasageră repatriată în această săptămână, după ce a fost în carantină pe nava de croazieră Diamond Princess, relatează AFP via news.ro

“Unul dintre pasagerii care au revenit în ţară după ce s-au aflat pe pachebotul Diamond Princess, în Japonia, a fost testat pozitiv după testele făcute la laboratorul central al Ministerului Sănătăţii”, au precizat autorităţile israeliene, menţionând că ceilalţi pasageri israelieni care s-au aflat pe navă şi au revenit în ţară nu au fost infectaţi.

Citeste si: Lupta împotriva coronavirusului în Israel

Unsprezece dintre cei 15 israelieni aflaţi în carantină pe nava Diamond Princess au revenit vineri în Israel. Cei 11 au fost supuşi testelor pentru depistarea coronavirusului, iar dintre ei o femeie a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Toţi cei 11 israelieni au fost plasaţi în carantină pentru 14 zile la spitalul Sheba din Tel Hashomer. Alţi patru israelieni care s-au aflat la bordul Diamond Princess sunt în continuare în Japonia.

Times of Israel notează că israelienii care au revenit vineri în ţară au fost supuşi testelor pentru depistarea coronavirusului şi în Japonia, înainte de plecare, iar atunci toate testele au fost negative.

Citeste si: Ascunde China numărul morţilor de coronavirus? Substanţa prezentă la Auschwitz, detectată în cantităţi masive deasupra Wuhan

Citește și:  Guvernul socialist pro-LGBTQ din Spania persecută organizații pro-familie care luptă contra îndoctrinării LGBTQ din școli

Şi alte persoane din diverse ţări au fost testate negativ în Japonia, însă ulterior s-a descoperit că erau infectate, adaugă Times of Israel.

La începutul lunii, premierul Benjamin Netanyahu spunea că pătrunderea coronavirusului în Israel este inevitabilă şi a făcut un apel la autorităţile medicale să muncească pentru producerea unui vaccin.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Close