Quantcast
Israelul a deschis un loc pentru botezuri în West Bank – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul a deschis un loc pentru botezuri în West Bank

Israelul a deschis un nou loc pentru botezuri, pe malurile Râului Iordan, unde se crede că Iisus Christos a fost botezat. Deşi acesta este unul dintre cele mai importante locuri pentru religia creştină, el a rămas închis vizitatorilor după ce Israelul a luat această regiune de la Iordania, în 1967.

3678riverjordanbaptism_2d00_jawcey_400Israelul speră ca deschiderea acestui loc să atragă turişti creştini, care au venit în număr din ce în ce mai mare în ultimii ani. Dintre 3.45 milioane de turişti care au venit anul trecut, aproximativ 69% au fost creştini, iar 38% au definit vizita lor ca un pelerinaj religios, conform datelor oferite de Ministerul Turismului.

Niciun reprezentant palestinian nu a fost prezent la acest eveniment, cu precădere din cauza faptului că poporul palestinian respinge orice iniţiativă israelină de a dezvolta zona malului vestic al Iordanului, zonă în care palestinienii speră să stabilească un stat independent. “Acesta este un loc ce aparţine teritoriilor ocupate şi orice decid autorităţile israeliene să construiască este ilegal şi considerat un monopol asupra resurselor noastre istorice şi turistice”, a declarat Khouloud Daibes, ministrul turismului Palestinian.

Locaţia este aproape de o unitate militară israeliană din valea Iordanului şi a fost curăţată de numeroasele mine antipersonal, rămase în urma anilor de ostilitate dintre Israel şi Iordania. Statul Israel s-a ocupat de renovarea locului, plătind 2.3 milioane de dolari pentru a-l face potrivit pentru vizitatori.

Surse: Christian todayYnet NewsNews 24

Noteaza:semneletimpului.

Despre

Leave a Reply