Quantcast
Israelul ameninţă extremiştii cu ocazia vizitei papale – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul ameninţă extremiştii cu ocazia vizitei papale

Şeful poliţiei din Israel avertizează extremiştii evrei cu ocazia vizitei Papei Francisc în Ţara Sfântă. Acesta spune că au avut loc acte de vandalism în bisericile creştine, în încercarea de a instaura o atmosferă tensionată în apropierea marelui eveniment.


Şeful poliţiei a jurat că nu li se va permite extremiştilor să vandalizeze locurile de rugăciune ale creştinilor cu ocazia vizitei Papei Francisc şi că nu vor reuşi să strice acest eveniment de mare amploare. Acesta a declarat presei din Ierusalim, duminică, faptul că „elemente extremiste” au instaurat o presiune şi impresia unei presiuni” înaintea vizitei pontifului, care va avea loc pe 25 mai.

„Au avut loc tentative aici – în special cu cât ne apropiem mai tare de ziua evenimentului – ale unor extremişti de a lansa o provocare şi de a instaura o atmosferă neplăcută înaintea vizitei. Nu vom tolera asta sub nicio formă.”, a adăugat ofiţerul de poliţie, conform Aljazeera.

Israelul se luptă cu crimele fondate pe ură ale evreilor extremişti care vizează proprietăţi palestiniene şi arabe şi care au dus la creşterea numărului de acte de vandalism în biserici şi moschei. Deşi poliţia a efectuat numeroase arestări, nu au existat urmări penale, iar acest lucru îi îngrijorează pe creştini. Şeful poliţiei a spus că nu au existat ameninţări concrete cu privire la vizita pontifului până acum, dar nu îşi asumă niciun risc. „Vom face tot ce ne stă în putinţă să ne asigurăm că nu vor exista atacuri în locurile de rugăciune creştine şi că vizita va decurge aşa cum trebuie.”, a mai declarat acesta.

„Am încheiat toate pregătirile pentru această vizită istorică, care va transmite un mesaj de dragoste, pace şi dialog interconfesional.”, a declarat Hanna Amirah, oficial însărcinat cu organizarea vizitei. „Scopul acestei vizite este să ne încurajeze pe noi să nu ne temem unii de ceilalţi, să vorbim între noi şi să trăim în pace. Nu vrea să folosească o maşină blindată (n.r. – Papa Francisc). Ştiţi de ce? Pentru că el crede că ar fi un mesaj foarte greşit pentru oameni. «Am nevoie de o maşină blindată pentru că îmi este frică de voi»”, a declarat Arhiepiscopul Papal Giuseppe Lazzarotto.

Noteaza: www.ziuanews.ro

Despre

Leave a Reply