Israelul anunţă o noua etapa de relaxare a restricţiilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Israelul anunţă o noua etapa de relaxare a restricţiilor

Asculta informatia

Premierul Benjamin Netanyahu a anunţat luni, într-o intervenţie televizată, noi măsuri de relaxare a restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei COVID-19, care privesc, printre altele, suspendarea restricţiilor de mişcare pentru cetăţeni, informează, agerpres.

Până în prezent israelienii nu puteau să se îndepărteze de propria locuinţă pe o rază ce depăşea 100 de metri, cu excepţia mersului la cumpărături, la serviciu, la spital sau la farmacie.

Citeste si: COVID-19: S-a aflat totul! Cum a fost lumea panicată cu morți pe bandă rulantă/ DOCUMENT

Vor fi permise, de asemenea, vizitele la bunici, care au fost interzise la începutul lunii martie, a anunţat premierul israelian, care a precizat că aceste vizite ar trebui să fie „fără îmbrăţişări şi pupături”.

Centrele comerciale şi pieţele au primit permisiunea de a se deschide începând de joi, cu respectarea anumitor restricţii, în special în ceea ce priveşte mâncatul în aer liber.

Elevii de toate vârstele se vor putea întoarce la şcoală. După reluarea claselor primare duminică, grădiniţele vor fi redeschise pe 10 mai iar întreg sistemul educativ ar putea să se redeschidă la mijlocul lunii iunie.

Dacă până acum erau interzise adunările publice ce depăşeau zece persoane, de acum înainte vor fi autorizate grupurile de până la 20 de persoane.

Citește și: Asistentă:”Mă uit la ei cum OMOARA oamenii în spitale si nu pot face NIMIC!” -VIDEO

Guvernul israelian intenţionează să permită adunările de până la 100 de persoane până la sfârşitul lunii mai, urmând ca şi această ultimă restricţie să fie ridicată pe 14 iunie, dacă situaţia va fi menţinută sub control. Numărul îmbolnăvirilor zilnice nu ar trebui să depăşească cifra de 100 pentru ca restricţiile să fie ridicate. Cerinţele referitoare la păstrarea a 2 metri distanţă şi purtarea măştii ar putea fi menţinute, a mai precizat Netanyahu.

Israel, o ţară cu aproximativ 9 milioane de locuitori, a anunţat primul caz de infectare pe 21 februarie. De atunci, bilanţul oficial a ajuns la 16.246 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus şi 235 de decese.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close