Quantcast
Israelul are păreri împărțite legate de problema anexării – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul are păreri împărțite legate de problema anexării

Asculta informatiaPe 1 iulie, premierul israelian Beniamin Netanyahu plănuiește să ceară votul parlamentului în problema anexării câtorva comunități evreiești din Cisiordania, adică ținutul biblic. Ce impact va avea însă aceasta în Israel, în SUA și în rândul rezidenților din Iudeea și Samaria?

Citeste si: Vaticanul versus Trump. Statul Paralel și Biserica Paralelă a lui Satan

David Parsons este de părere însă că termenul anexare este unul înșelător, fiindcă în realitate Israelul nu cucerește teritorii.

Ei doar își exercită dreptul într-un loc unde deja au drepturi, recunoscute de comunitatea internațională acum 100 de ani la conferința de la San Remo din 1920 și prin împuternicirea Ligii Națiunilor în 1922, anume că poporul evreu are dreptul asupra întregului teritoriu.

Interesant este că președintele Trump spunea că dacă palestinienii nu vin la masa negocierilor, Israelul poate începe procesul integrării a până la 30% din teritoriu în statul Israel.

După ce s-a întâlnit cu consilierii lui Netanyahu și ai viitorului premier, Benny Gantz, Joel Rosenberg spune că cei doi nu sunt de acord asupra problemei.

Președintele SUA este primul președinte din istorie care a propus un plan care ne va permite să obținem mai mult teritoriu din ținutul biblic, ceea ce nimeni nu ne-a mai oferit. Când discut cu consilierii ministrului apărării, Benny Gantz, ei spun că susțin ideea și planul de pace al președintelui Trump, dar se întreabă dacă este acesta momentul potrivit.

Mulți lideri din Iudeea și Samaria au de asemenea păreri împărțite. Unii cred că acest plan pune în pericol unele comunități evreiești.

Citeste mai departe pe: https://europanews.ro/israelul-are-pareri-impartite-legate-de-problema-anexarii/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply