Israelul continuă atacurile în Siria până la retragerea totală a trupelor iraniene

Asculta informatia

Israelul îşi va continua operaţiunile în Siria până când Iranul „va părăsi” această ţară, a declarat marţi ministrul israelian al apărării Naftali Bennett, după o serie de lovituri aeriene imputate armatei israeliene pe teritoriul sirian, informează France Presse, via agerpres.

„Iranul nu are nimic de-a face în Siria (…) şi nu ne vom opri până când (iranienii) nu vor părăsi Siria”, a spus Bennett, fără a revendica în mod explicit raidurile pe care mass-media de stat siriene şi ONG-uri le-au atribuit aviaţiei israeliene.

Citește și: Asistentă:”Mă uit la ei cum OMOARA oamenii în spitale si nu pot face NIMIC!” -VIDEO

Luni seară, paisprezece combatanţi iranieni şi irakieni au fost ucişi în raiduri nocturne în Siria, o ţară în război şi vecină Israelului, a anunţat un ONG sirian, afirmând că loviturile au fost probabil efectuate de Israel.

De la 21 aprilie, acest ONG şi presa de stat siriană au raportat cel puţin şase lovituri în Siria imputate Israelului împotriva poziţiilor iraniene sau unor grupuri apropiate Iranului, inclusiv Hezbollahul libanez.

Iranul şi Hezbollahul, inamici ai Israelului, ajută militar regimul sirian al lui Bashar al-Assad în războiul său împotriva rebelilor şi jihadiştilor.

Iranul „a intrat” în Siria ca parte a războiului din această ţară şi încearcă „să se implanteze” la frontiera israeliană pentru „a ameninţa” oraşe precum „Tel Aviv, Ierusalim şi Haifa”, a adăugat Bennett în interviul acordat canalului israelian Kan 11.

Citește și:Bill Gates, acuzat că doreşte să implanteze microcipuri la oameni sub pretextul vaccinării

„Iranul a devenit o povară. Înainte un avantaj pentru sirieni, ei (iranienii) l-au ajutat pe Assad împotriva Daesh (un acronim arab pentru gruparea jihadistă Stat Islamic), dar au devenit o povară”, a declarat ministrul israelian.

El a cerut puterii de la Teheran să se concentreze asupra gestionării crizei locale a noului coronavirus.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1