Quantcast
Israelul dezvoltă un sistem avansat de laser împotriva atacurilor cu drone autonome – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul dezvoltă un sistem avansat de laser împotriva atacurilor cu drone autonome

Experţi israelieni au dezvoltat un sistem de apărare bazat pe laser, care poate doborî generaţia următoare de drone autonome de atac, a anunţat miercuri Universitatea Ben-Gurion (BGU) din sudul Israelului, citată de agenţia Xinhua, scrie agerpres.

Noul sistem, denumit „Light Blade („Lamă uşoară”), a fost dezvoltat de experţi ai BGU cu sprijinul Poliţiei de Frontieră din Israel.

El ar putea fi staţionat, de exemplu, în jurul aeroporturilor, pentru a oferi o acoperire completă fără a pune în pericol piloţii sau pasagerii.

Alte aplicaţii potenţiale includ apărarea evenimentelor publice precum concerte sau discursuri.

Citeste si: VIDEO: Coreea de Sud dă vina pe o sectă religioasă pentru răspândirea coronavirusului

Dronele actuale trebuie să menţină încă o legătură de comunicaţie, fie cu cel care o manipulează sau la GPS şi, prin urmare, sistemele electronice de blocare pot exploata această slăbiciune, cunoscută ca „soft kill”.

Cu toate acestea, viitoarele drone de atac vor fi complet autonome, navigând cu ajutorul senzorilor şi camerelor de la bord şi scăpând de orice fel de legătură de comunicaţie exploatabilă.

Pentru a le neutraliza înainte de a-şi atinge ţinta, este necesară o opţiune de „hard kill” pentru a viza fizic şi doborî drona.

Citeste si: Apocalipsa este aproape! Mancare din bebelusi avortati,delicatesa pentru bogatanii chinezi

Potrivit experţilor, „pentru a opera cele mai multe sisteme de apărare cu laser de mare putere, spaţiul aerian trebuie curăţat mulţi kilometri în jur, astfel încât laserul să nu orbească pe nimeni din greşeală. Cu toate acestea, sistemul nostru funcţionează la o frecvenţă mai joasă, ceea ce îl face sigur pentru mediile urbane”.

Ei notează de asemenea că raza de acţiune aproximativă a sistemului este de câţiva kilometri.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply