Quantcast
Israelul este hotărât să elimine Hamas indiferent de preţul economic plătit – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul este hotărât să elimine Hamas indiferent de preţul economic plătit

Israelul este hotărât să câștige războiul din Gaza și să elimine Hamas indiferent de prețul economic pe care îl va suporta țara, a declarat luni ministrul israelian al economiei și industriei, Nir Barkat.

Economia israeliană, în valoare de 500 de miliarde de dolari, a fost afectată în timpul războiului de peste patru luni împotriva grupării palestiniene Hamas din Fâşia Gaza, timp în care mii de oameni şi-au părăsit locurile de muncă din Israel şi au plecat să servească în armată.

Dar Nir Barkat, care este considerat pe scară largă un potențial candidat la succesiunea premierului Benjamin Netanyahu, a precizat că securitatea națională nu este doar primordială, ci și vitală pentru economia Israelului. Întrebat ce ar putea însemna pentru Israel riscul unui deficit comercial mai mare și al unei noi retrogradări a ratingului de ţară, Nir Barkat a declarat pentru Reuters: „Uitați, ne-am angajat să câștigăm războiul. Vom câștiga războiul indiferent de orice”.

„Cred că, atunci când oamenii se uită la economia Israelului, vor să se asigure, în primul rând, că suntem o țară sigură”, a declarat Nir Barkat în timpul unei vizite în Emiratele Arabe Unite (EAU), unde a participat la o conferință ministerială a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). Nir Barkat a mai spus că Israelul se va împrumuta pe termen scurt. Aceste împrumuturi, la care se adaugă impactul economic al războiului, ar crește raportul dintre datorie și Produsul Intern Brut – o măsură a capacității Israelului de a-și rambursa datoria – de la 62% la 70%, a spus Nir Barkat, membru al partidului Likud al lui Netanyahu, dar a precizat că acest lucru nu îl îngrijorează.

Oficialul israelian a declarat că, potrivit preconizărilor sale, economia postbelică va crește, câștigând de pe urma unui boom al inovației în sectorul de înaltă tehnologie din Israel, un contributor major la economie. Guvernatorul Băncii Israelului, Amir Yaron, a subliniat, de asemenea, luni, rezistența economiei israeliene, după ce banca a menținut ratele dobânzilor la un nivel stabil, după o reducere cu un sfert de punct în ianuarie. El a declarat că, deși există incertitudini cu privire la gravitatea și durata preconizate ale războiului, economia Israelului „se bazează pe fundamente solide și rezistente” și, de obicei, își revine după conflicte militare și „revine rapid la prosperitate”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply