Quantcast
Israelul extinde accesul la avort după ce SUA anulează Roe v Wade – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul extinde accesul la avort după ce SUA anulează Roe v Wade

Asculta informatia

Israelul și-a relaxat luni restricțiile privind avortul la doar câteva zile după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a decis să anuleze Roe v. Wade.

O comisie parlamentară a aprobat modificările menite să faciliteze avortul femeilor israeliene. Noile reguli vor face pastilele de avort mai disponibile pe scară largă prin sistemul național de sănătate al țării. Acum, femeile israeliene vor putea să obțină pastile de avort direct de la doctorul de familie, în locul spitalelor. În plus, au fost anulate regulile aflate de mulți ani în vigoare ca femeile să se prezinte fizic în fața unui comitet special pentru a solicita permisiunea pentru avort.

„Mișcarea Curții Supreme a SUA de a refuza femeilor controlul asupra corpului lor este un pas înapoi, oprimând femeile și dând înapoi cu o sută de ani liderul lumii libere și liberale”, a spus ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz. „Suntem într-un loc diferit, iar astăzi facem pași mari în direcția bună”.

Be’ad Chaim, o organizație israeliană pro-viață este dezamăgită de decizie și s-a alăturat recent unei petiții prin care cere Înaltei Curți din Israel să interzică avortul după a 24-a săptămână.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply