Quantcast
Israelul înregistrează peste 9.000 de infectări zilnice – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul înregistrează peste 9.000 de infectări zilnice

Numărul de noi infectări cu coronavirus a fost de peste 9.000 pentru a treia zi consecutiv în Israel, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, în ciuda faptului că această ţară se află în mijlocul unui al treilea lockdown naţional, relatează agerpres.

Israelul a înregistrat miercuri un număr de 9.388 de noi cazuri, după recordul de 9.700 de luni.

Responsabilul cu lupta împotriva pandemiei din Israel, Nachman Ash, a declarat că lockdown-ul mai sever care a intrat în vigoare săptămână trecută şi care a fost aprobat iniţial pentru două săptămâni, va trebui prelungit cel mai probabil cu o nouă săptămână.

„Numerele sunt mari, dar cred că lockdown-ul are impact. Sper că în următoarele zile vom vedea un început al declinului. Pentru acesta este nevoie de timp, bineînţeles”, a spus Ash pentru portalul ynet, versiunea online a celui mai bine vândut cotidian din Israel, Yediot Ahronot.

„Estimarea mea este că vom fi nevoiţi să prelungim lockdown-ul cu încă o săptămână”, a mai declarat Nachman Ash, profesor de medicină internă.

O condiţie a renunţării la lockdown ar fi o scădere a numărului de noi cazuri confirmate, cât şi a numărului de cazuri grave, care este în prezent de 1.063.

Ţară cu 9 milioane de locuitori, Israelul a înregistrat 3.826 de decese legate de COVID-19 de la apariţia virusului pe teritoriul său, în urmă cu un an.

Aproape două milioane de israelieni au primit până acum prima doză din vaccinul americano-german Pfizer/BioNTech, de când Israelul a început cea mai mare campanie de vaccinare din istoria sa, la 19 decembrie.

Israelul speră ca, în plus faţă de actualele măsuri de lockdown, campania sa rapidă de vaccinare să ducă în curând la o scădere a numărului de cazuri de coronavirus.

Conform platformei de cercetare Our World in Data, Israelul este pe primul loc în lume în privinţa raportului de persoane vaccinate din totalul populaţiei. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply