Quantcast
Israelul introduce obligativitatea portului măştilor în public – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul introduce obligativitatea portului măştilor în public

Guvernul israelian a emis marţi un ordin privind obligativitatea portului măştilor de protecţie în public pentru a limita răspândirea COVID-19, informează Reuters, via agerpres.

De asemenea a fost aprobat un calendar pentru restricţii mai aspre de călătorie pentru sărbătoarea Paştelui evreiesc sau Pesah, care începe miercuri, când familiile se adună pentru cina de Seder care comemorează exodul biblic din sclavia din Egipt.

Citește și: Vaccinul CORONAVIRUS va fi folosit pentru reducerea numărului populației globului. Bill Gates se implică

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că în acest an, cina ar trebui să fie o afacere în familie, limitată la membrii gospodăriei, între-o tentativă de a ţine sub control rata infectărilor cu COVID-19.

Netanyahu le-a cerut cu insistenţă evreilor săptămâna trecută să poarte măşti în public, o măsură despre care guvernul a anunţat că va deveni obligatorie de duminică.

Copii cu vârsta sub 6 ani, persoanele cu handicap mintal sau cei aflaţi singuri în autovehicule sunt scutiţi de la aplicarea măsurii. Guvernul a precizat că măştile folosite pot fi unele confecţionate la domiciliu.

De marţi seară până vineri dimineaţă este instituită o interdicţie de călătorie în afara oraşelor, menită să prevină adunările mari de rude şi prieteni la cina de Seder.

De miercuri, de la ora 15.00, cu câteva ore înainte de cina de la apusul soarelui, până joi la ora 19.00, achiziţiile de alimente în oraşe vor fi de asemenea interzise.

Israelienii au deja interdicţie de a se îndepărta mai mult de 100 de metri de casă, cu excepţia vizitelor la magazinele de alimente şi farmacii şi deplasărilor la serviciu.

Citește și: CORONAVIRUS: Bill Gates si dorinta lui de a vaccina intrega lume

Într-o scutire de la restricţiile de Pesah, guvernul a anunţat că interdicţia de la cumpărături în noaptea de Seder nu se aplică „minorităţilor neevreieşti”, o referire la cetăţenii arabi care sunt în majoritate musulmani şi restul creştini.

Transportul public, inclusiv zborurile din şi spre Israel, vor fi suspendate de la ora locală 20.00 marţi şi până la 08.00 dimineaţa duminică, se menţionează în comunicat.

În Israel există peste 9.000 de cazuri confirmate de coronavirus, între care şi 60 de decese.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply