Quantcast
Israelul îşi asumă bombardamentele din Jenin: ‘Am lovit centrul terorismului’ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul îşi asumă bombardamentele din Jenin: ‘Am lovit centrul terorismului’

Israelul a lovit ”cu o mare forţă” oraşul Jenin, ”placa turnantă a terorismului”, unde armata israeliană desfăşoară o amplă operaţiune ce vizează în special tabăra de refugiaţi din acest oraş din Cisiordania, a anunţat luni ministrul de externe israelian Eli Cohen, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

”Atacuri teroriste contra civililor” israelieni au fost concepute în tabăra Jenin, a declarat Cohen în faţa presei.

”Lovim cu forţă această placă turnantă a terorismului”, a adăugat el.

Ministerul Sănătăţii palestinian a menţionat că şapte persoane au murit în timpul operaţiunii israeliene de amploare de la Jenin.

Potrivit Reuters, forţele israeliene au folosit drone în timpul unei operaţiuni desfăşurate în noaptea de duminică spre luni la Jenin. Acţiunea a vizat Brigăzile Jenin, o unitate formată din grupuri de militanţi care trăiesc în tabăra de refugiaţi. Aceasta adăposteşte 14.000 de persoane pe o suprafaţă de numai jumătate de kilometru pătrat, inclusiv militanţi din grupările palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic.

De aproape un an, raidurile armatei israeliene în oraşe palestiniene precum Jenin au devenit o rutină, în contextul în care au avut loc numeroase atacuri comise de militanţi palestinieni contra soldaţilor israelieni şi coloniştilor evrei din Cisiordania.

O înaltă oficialitate israeliană a precizat că militarii ar putea rămâne mai multe zile la Jenin. ”O operaţiune nu se încheie într-o singură zi”, a declarat pentru postul de radio al armatei ministrul energiei israelian Israel Katz, care face parte din cabinetul de securitate israelian.

Până la 21 iunie, când a efectuat o lovitură la Jenin, armata israeliană nu mai utilizase drone în Cisiordania din 2006.

Ministrul apărării israelian Yoav Gallant a afirmat că forţele sale ”monitorizează atent comportamentul inamicilor”. ”Structura de apărare este pregătită pentru toate scenariile”, a explicat demnitarul israelian.

După raidul din iunie al armatei israeliene la Jenin, palestinieni înarmaţi au ucis patru israelieni în apropierea unei colonii evreieşti din Cisiordania.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas a calificat operaţiunea armatei israeliene drept ”o nouă crimă de război împotriva poporului nostru lipsit de apărare”. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply