Quantcast
Israelul le impune carantină de 14 zile persoanelor care sosesc dintr-o serie de ţări vest-europene – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul le impune carantină de 14 zile persoanelor care sosesc dintr-o serie de ţări vest-europene

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat miercuri impunerea unei carantine de 14 zile persoanelor care sosesc din mai multe ţări vest-europene, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, transmite AFP, scrie agerpres.

‘Le vom cere tuturor persoanelor care sosesc din Franţa, Germania, Elveţia, Spania şi Austria, precum şi tuturor israelienilor care sosesc din aceste ţări să intre în izolare’, a declarat Netanyahu într-o conferinţă de presă la Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Israelul dezvoltă un sistem avansat de laser împotriva atacurilor cu drone autonome

Astfel de măsuri au fost deja impuse în cazul Italiei, cel mai mare focar de epidemie din Europa.

Autorităţile israeliene au anunţat până în prezent 15 cazuri de coronavirus pe teritoriul ţării.

‘Suntem într-o situaţie mai bună decât alte ţări pentru că de la început am dat instrucţiuni pentru a se acţiona la maximum şi nu la minimum. Noi am luat măsuri stricte, foarte stricte, pentru a încetini propagarea bolii în Israel’, a mai spus Netanyahu, în prima conferinţă de presă după victoria partidului său, Likud, în alegerile legislative de luni.

Citeste si:Viktor Orban cere oprirea a 130.000 de imigranţi care sunt deja la nord de frontiera Greciei

Restricţiile intervin cu o lună înaintea Paştelui evreiesc, care în acest an este sărbătorit pe 8 aprilie. Zeci de mii de evrei din întreaga lume vin în fiecare an în Israel pentru această sărbătoare.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply