Quantcast
Israelul oferă bani cetățenilor pentru atenuarea crizei provocate de CORONAVIRUS – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul oferă bani cetățenilor pentru atenuarea crizei provocate de CORONAVIRUS

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat miercuri că toţi cetăţenii vor primi o sumă forfetară, ce va fi acordată o singură dată, pentru atenuarea crizei economice provocate de pandemie, transmite joi dpa.

Familiile cu un singur copil ar urma să primească în jur de 510 de euro (580 de dolari), cele cu doi copii – circa 640 de euro, iar cele cu trei copii sau mai mulţi – aproximativ 770 de euro, le-a declarat Netanyahu reporterilor.

Citeste si: Declaratie OMS: COVID-19 nu se răspândeste prin purtătorii asimptomatici, iar măstile si distantarea socială sunt inutile

Pentru persoanele singure, suma va fi de circa 190 de euro, informează Agerpres.

Lucrătorii independenţi au primit deja până la 1.900 de euro în ultimele zile. Injecţia financiară suplimentară pentru toţi cetăţenii este acum un ”pas suplimentar”.

Criticii spun că măsura este una populistă, menită să calmeze protestele legate de politicile antiepidemie. Dată fiind criza financiară care ia amploare în Israel, măsura este o cheltuială periculoasă, avertizează ei.

Măsura a provocat controverse şi în Ministerul Finanţelor, după cum a relatat televiziunea israeliană.

”Trebuie să repornim economia”, a afirmat însă Netanyahu, insistând ca oamenii să achiziţioneze cu banii respectivi produse israeliene.

Acordarea acestor sume va trebui aprobată de guvern, posibil şi de parlament.

Săptămâna trecută, Netanyahu a prezentat un pachet de ajutor de circa 20 miliarde de euro destinat să atenueze presiunea financiară cauzată de pandemie.

Consecinţele primelor restricţii impuse în primăvară au avut un impact major asupra economiei ţării. Rata şomajului a ajuns la 21%.

Conform Ministerului Sănătăţii, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns în Israel la 43.668, iar cel al deceselor, la 375.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply