Quantcast
Israelul prelungeşte urmărirea electronică a cetăţenilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul prelungeşte urmărirea electronică a cetăţenilor

Parlamentul israelian a prelungit joi cu cinci zile termenul acordat guvernului pentru a reglementa urmărirea persoanelor posibil infectate cu coronavirus, informează AFP, via agerpres.

Prin decizia luată de comisia parlamentară pentru afaceri externe şi apărare, Shin Beth (serviciul de securitate internă) poate continua până marţi la miezul nopţii localizarea geografică fără cadru legal a telefoanelor mobile ale celor care prezintă risc de îmbolnăvire.

Citește și: Donald Trump: “Coronavirusul a fost creat artificial şi China va fi pedepsită!”

După termenul respectiv, guvernul trebuie să asigure reglementarea programului de urmărire, considerat de apărătorii drepturilor omului ca un atentat la viaţa privată. În caz contrar, monitorizarea trebuie să înceteze, au stabilit deputaţii.

Guvernul urmează să se reunească duminică pentru a discuta problema, a declarat ministrul de externe Gaby Ashkenazi, precizând că în Knesset (Parlament) s-ar putea decide încă o amânare, la cererea executivului. El a insistat într-un comunicat asupra necesităţii de a lua în considerare „tehnologii alternative” pentru urmărire.

Premierul Benjamin Netanyahu a autorizat Shin Beth la jumătatea lui martie să colecteze date despre cetăţeni şi să localizeze geografic telefoanele în cadrul luptei împotriva epidemiei de COVID-19. Serviciul de securitate se ocupă de obicei în special de combaterea terorismului.

Citește și: Bill Gates, previziuni sumbre pentru omenire: “Pandemia va defini această eră”

Duminica trecută, Curtea Supremă a acordat termen guvernului până joi să iniţieze un proiect de lege pentru monitorizare, lăsând însă deschisă posibilitatea de solicitare a unei amânări.

În Israel au fost confirmate oficial peste 15.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 220 de decese. Autorităţile au început să elimine unele restricţii, permiţând deschiderea magazinelor în anumite condiţii.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply