Quantcast
Israelul redeschide grădiniţele şi unităţile preşcolare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul redeschide grădiniţele şi unităţile preşcolare

Asculta informatia

Aproximativ jumătate de milion de copii din Israel se vor putea întoarce duminică la grădiniţe şi unităţile preşcolare, pentru prima dată după impunerea, la mijlocul lui martie, a măsurilor de izolare pentru încetinirea noului tip de coronavirus, informează agerpres.

Însă instrucţiunile Ministerului Sănătăţii israelian limitează numărul de copii la 18 şi de asemenea la 3 numărul de zile pe săptămână în care aceştia pot veni la grădiniţă, a subliniat Ministerul Educaţiei.

Citește și: VIDEO: Sunt testele de COVID-19 corecte, sau sunt o făcătură realizată de oameni cu interese OBSCURE?

Săptămâna de lucru începe în Israel duminică.

Israelul a început să-şi redeschidă gradual şcolile de săptămâna trecută.

Mulţi dintre cei 9,2 milioane de locuitori ai acestei ţări s-au simţit în siguranţă pentru a ieşi să se plimbe afară şi în parcuri, iar locurile de promenadă de pe malul mării erau pline sâmbătă, la fel ca rezervaţiile naturale, care au fost de asemenea redeschise.

Purtatul de măşti de protecţie afară şi menţinerea unei distanţe de 2 metri rămân obligatorii în Israel.

Este de aşteptat ca guvernul israelian să permită formările de grupuri mai mari de 100 de persoane începând de pe 31 mai şi orice restricţii privind adunările ar putea fi ridicate începând din 14 iunie, cu condiţia ca numărul de noi cazuri de contaminare să se menţină la sub 100 pe zi.

Citește și: De ce va fi dificil redeschiderea bisericilor după Covid-19

Israelul a impus de la mijlocul lui martie măsuri stricte pentru a preveni contaminările în masă şi a gestionat mai bine ca alte ţări criza sanitară, însă cu nişte costuri economice importante.

Ministerul Sănătăţii al Israelului a confirmat până acum 16.454 de cazuri de contaminare, dintre care 11.376 s-au vindecat. Totodată, 247 de oameni au murit de COVID-19 în Israel.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply