Quantcast
Israelul reduce zona de pescuit a Fâşiei Gaza ca răspuns la atacuri – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul reduce zona de pescuit a Fâşiei Gaza ca răspuns la atacuri

Israelul a anunţat miercuri că va reduce zona de pescuit a Fâşiei Gaza ca răspuns la atacurile în desfăşurare cu rachete şi baloane incendiare lansate de militanţi palestinieni din această enclavă de coastă, relatează DPA, scrie agerpres.

Zona va fi redusă de la 15 mile marine (circa 28 de kilometri) la 10 mile marine până la o nouă notificare, a declarat şeful biroului de legătură cu palestinienii, COGAT.

Industria pescuitului este un important motor economic în enclavă.

„Decizia a fost luată în urma unor repetate acte teroriste dinspre Fâşia Gaza asupra cetăţenilor israelieni în ultimele săptămâni, care sunt considerate o încălcare a suveranităţii israeliene”, a precizat sursa citată.

Conflictul dintre militanţii palestinieni şi Israel s-a intensificat în zilele de după dezvăluirea de către preşedintele american Donald Trump a planului său de pace pentru Orientul Mijlociu.

Cea mai recentă erupţie a fost miercuri dimineaţă, când avioane de luptă israeliene au atacat ţinte din Gaza, conform armatei.

Armata israeliană a afirmat că trei rachete şi mai multe baloane explozive au fost lansate din Gaza în seara precedentă.

„Considerăm că Hamas este vinovată. Vor suferi consecinţele pentru acţiunile împotriva civililor israelieni”, a mai precizat armata israeliană, făcând referire la mişcarea islamistă Hamas care este la putere în Gaza.

Israelul a înăsprit blocada asupra acestei zone de coastă în urmă cu mai mult de un deceniu, o politică ce a fost susţinută de Egipt.

Ambele state au invocat îngrijorări legate de securitate ca justificare pentru blocadă, care afectează circa două milioane de persoane ce trăiesc în condiţii dificile în Gaza.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply