Quantcast
Israelul se pregătește de un război cu Hezbollah, gruparea sprijinită de Iran – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul se pregătește de un război cu Hezbollah, gruparea sprijinită de Iran

Oare ar putea tensiunile crescânde dintre Israel și Iran să declanșeze cel mai mare război dintre Israel și Hezbollah? Din moment ce SUA cel mai probabil va reveni la acordul nuclear iranian, Israelul își face planuri proprii. Armata a transmis semnale că va întreprinde acțiuni militare dacă este necesar, pentru a opri regimul din a face arme nucleare. Dacă va avea loc un astfel de atac, acesta ar putea declanșa cel mai mare război dintre Israel și Hezbollah, armata de militanți susținută de Iran.

Iată un reportaj pe care l-am realizat după ce am vizitat granița dintre Israel și Liban.

Granița dintre Israel și Liban este înșelător de tăcută. De cealaltă parte a acestui gard se află Hezbollah care deține peste 100 000 de rachete care pot lovi aproape oriunde pe teritoriul Israelului. Toate acestea au fost aduse la Liban pentru a fi lansate într-o bună zi împotriva Israelului.

Locotenent-colonelul în rezervă Sarit Zehavi studiază pericolul reprezentat de Hezbollah prin intermediul organizației dumneaei, Alma. „Gruparea Hezbollah este extensia Iranului în regiune, cea mai pregătită, mai echipată și mai periculoasă din regiune, iar noi suntem aici, privind Hezbollah în ochi, la fel și oamenii care își cresc copiii la câțiva pași de noi.”

Mă aflu în satul Hanita de la graniță, iar în spatele meu puteți vedea copiii jucându-se la grădiniță. Aici puteți vedea cât de aproape este granița cu Libanul. Sentimentul de pericol este real și mereu prezent pentru locuitorii din zonă. În 2006 au trecut printr-un război de 34 de zile, în care Hezbollah a trimis nu mai puțin de 4 000 de rachete în Israel. Acel baraj de foc a paralizat nordul Israelului, alungând un milion de israelieni la sud, ceilalți petrecând acea lună în buncăre.

În 2021 armata israeliană este de părere că Hezbollah se gândește din nou să atace Israelul în ceea ce Zahavi descrie ca fiind zilele luptei. „Aceasta înseamnă că oamenii care locuiesc la doar câțiva pași de noi nu vor putea să iasă din casă fiindcă ar fi prea periculos. Copiii aud sirenele tot la două săptămâni și vor fi nevoiți să se ascundă în buncăre. Aceasta este realitatea de nesuportat a oamenilor din nord. Aici este singura traversare a graniței dintre Israel și Liban. Baza ONU este aici aproape, într-un ținut pustiu, iar eu sunt într-o bază a armatei israeliene care menține Hezbollah sub supraveghere constantă. Amenințarea din partea lor nu este o glumă, niciodată nu ne subestimăm dușmanul. Continuăm să ne pregătim, să ne antrenăm și să strângem informații. Întotdeauna ne pregătim și suntem gata de un nou conflict, de o nouă luptă, asigurându-ne că deținem avantajul.”

Locotenentul Dalton descrie strategia militară a Hezbollah ca fiind una de camuflaj, folosindu-se de un camuflaj virtual printre civili. Hezbollah a decis să se mute în sudul Libanului, îmbrăcați în civil, în teritoriu civil, infiltrați în casele civililor și să se camufleze prin populație, preluând controlul peste casele oamenilor, chiar sate și întemeind baze militare acolo, însă informațiile noastre sunt suficient de bune pentru a înțelege ce lucrează ei și modul lor de operare, pentru a putea localiza precis bazele lor din teritoriul civil.

Organizația lui Zahavi a identificat un alt atu al Hezbollah: ei asamblează rachete cu ghidare de precizie chiar în Beirut. Ceea ce nu realizează cei mai mulți americani, creștini din SUA sau din lume este că Libanul e important pentru Iran fiindcă este principala bază de operațiuni a celui mai ofensiv și agresiv atac de care dispun ori de câte ori decid să atace Israelul.

Joel Rosenberg, expert în Orientul Mijlociu și autor al cărții The Beirut Protocol, atrage atenția asupra a ce ar putea urma dacă administrația Biden se gândește să revină în cadrul acordului nuclear iranian: „Dacă Israelul s-a temut că administrația Biden va ajunge la un moment dat în negocierile cu Iranul la un punct fără perspectivă, rău intenționat și periculos, poate Israelul va trebui să atace acele locuri pentru a le neutraliza. Aceasta ar putea declanșa acțiunile Hezbollah. Iranul ar putea dezlănțui un baraj, cel mai devastator atac cu rachete din istoria omenirii. Se pare că au acolo până la 150 000 de rachete pregătite de lansare, chiar dincolo de graniță, toate în sudul Libanului.”

Liderii Israelului își dau seama de aceste pericole, unii cred că obiectivul armatei va fi să riposteze atât de masiv, încât următorul război cu Hezbollah să fie cunoscut ca fiind ultimul.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply