Thursday , 19 May 2022

ISRAELUL se pregătește pentru o măsură radicală – renunțarea la Certificatul verde

Asculta informatia

Israelul ar trebui să renunțe la sistemul Certificatului Verde (Green Pass), a declarat marți ministrul de finanțe Avigdor Liberman, în contextul în care țara a înregistrat un număr record de 65.259 de noi cazuri de coronavirus, transmite Jerusalem Post.

El a făcut aceste remarci la câteva ore după ce, împreună cu premierul Naftali Bennett și ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a anunțat că peste 25 de milioane de teste antigenice Covid-19 la domiciliu vor fi distribuite gratuit israelienilor în zilele următoare.

“Nu există nicio logică medicală și epidemiologică în Certificatul Verde, lucru cu care mulți experți sunt de acord”, a scris Liberman pe Twitter.

“Există însă o afectare directă a economiei, a activităților zilnice și, în plus, o amplificare semnificativă a panicii în rândul populației. Lucrez cu toate părțile pentru a elimina certificatul verde și pentru a păstra o viață de zi cu zi normală pentru noi toți.”, a adăugat el.

Conform normelor Green Pass, numai persoanele care sunt vaccinate, recuperate sau testate în ziua precedentă – sau 72 de ore în cazuri specifice – pot avea acces la anumite activități și locații și – în unele cazuri – la locul de muncă.

Odată cu apariția variantei Omicron, numărul de infecții și reinfecții (persoane care au contractat virusul în ciuda faptului că au fost vaccinate sau recuperate) a crescut vertiginos.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *