Quantcast
Israelul se pregăteşte pentru un eventual conflict militar între Statele Unite şi Iran – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul se pregăteşte pentru un eventual conflict militar între Statele Unite şi Iran

Guvernul Israelului se pregăteşte pentru efectele unui eventual conflict militar între Statele Unite şi Iran, a afirmat miercuri Israel Katz, ministrul israelian de Externe, avertizând Teheranul că va fi „lovit puternic” în cazul unei confruntări, potrivit mediafax.

„Trebuie să ţinem cont de faptul că posibilele calcule greşite ale regimului iranian ar putea aduce o trecere dintr-o zonă gri spre o zonă roşie, adică un conflict militar, un război în care Iranul va fi lovit puternic”, a declarat Israel Katz într-un discurs rostit la Conferinţa Herzliya.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru, astfel că statul Israel continuă să se concentreze pe consolidarea capacităţilor militare, pentru situaţia în care va trebui să reacţionăm la scenariile escaladării tensiunilor”, a subliniat ministrul israelian de Externe.

Președintele SUA, Donald Trump, a somat Iranul să înceteze „jocul cu focul”, după ce Administrația de la Teheran a anunțat depășirea limitei stocurilor de uraniu îmbogăţit stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri.

Armata iraniană va distruge Israelul într-o jumătate de oră în cazul în care Statele Unite vor lansa atacuri asupra Iranului, a avertizat, luni, Mojtaba Zolnour, unul dintre liderii Parlamentului de la Teheran. „Dacă ne atacă Statele Unite, doar o jumătate de oră va rămâne din viaţa Israelului”, a declarat Mojtaba Zolnour, preşedintele Comisiei pentru Securitate Naţională şi Politică Externă din Parlamentul Iranului, citat de agenţia de presă Mehr şi de cotidianul Times of Israel.

Administraţia din Iran a anunţat, luni, depăşirea limitei stocurilor de uraniu îmbogăţit stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri. „Dacă ţările europene fac ce trebuie, decizia noastră este reversibilă”, a declarat Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, citat de agenţia IRNA.

Rusia a exprimat „regret” privind decizia Iranului de a depăşi limita stocării unei cantităţi de 300 de kilograme de uraniu îmbogăţit, dar a lansat un apel la calm. „Este o decizie care generează regret, dar nu trebuie dramatizată. Este vorba de o consecinţă naturală a presiunilor fără precedent exercitate de Statele Unite”, a declarat Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

La rândul său, ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a catalogat „profund îngrijorătoare” decizia regimului de la Teheran.

Iranul a anunţat, vineri, depunerea unei reclamaţii împotriva Statelor Unite la Consiliul de Securitate ONU pentru încălcarea spaţiului aerian cu drona militară care a fost doborâtă. Iranul a doborât acum două săptămâni o dronă militară a Statelor Unite. Gardienii Revoluţiei din Iran au comunicat că drona ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Ulterior, Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat că drona militară a Statelor Unite care a fost doborâtă era escortată de un avion în care erau zeci de militari americani, subliniind că a evitat atacarea celui de-a doua aeronave.

Citeste mai departe pe: blacknews.ro/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply