Israelul se teme de atacuri după presupusa arestare a unui lider al Jihadului Islamic

Asculta informatia

Armata israeliană a ordonat marţi închiderea mai multor rute de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza, de teama unor atacuri dinspre enclava palestiniană după presupusa arestare a unui lider al mişcării Jihadul Islamic în Cisiordania, transmite AFP, potrivit agerpres.

”În urma unei evaluări a situaţiei şi a activităţilor teroriste afiliate Jihadului Islamic palestinian, s-a decis blocarea zonelor şi a şoselelor adiacente barierei de securitate cu Fâşia Gaza”, a indicat armata israeliană într-un comunicat.

Printre altele, au fost suspendate deplasările cu trenul între oraşele israeliene Aşkelon şi Sderot şi a fost închis punctul de la Erez, singurul punct de trecere pentru persoane între Fâşia Gaza şi teritoriul israelian.

Învecinată cu Egipt, Marea Mediterană şi Israel, enclava palestiniană controlată de mişcarea islamistă Hamas este supusă de 15 ani unei blocade israeliene.

Luni seară, forţele de securitate israeliene au efectuat o operaţiune la Jenin, în nordul Cisiordaniei, în cursul căreia au ”arestat două persoane suspectate de activităţi teroriste”.

Potrivit media israeliene, una dintre persoanele arestate este Bassam Saadi, un responsabil al Jihadului Islamic în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel începând din 1967.

În timpul operaţiunii, un palestinian a fost ucis de tiruri israeliene, conform Ministerului Sănătăţii palestinian.

De la finalul lunii martie, forţele de securitate israeliene desfăşoară operaţiuni cvasicotidiene în Cisiordania după o serie de atacuri comise de palestinieni şi de arabi israelieni în Israel şi Cisiordania, în care 19 persoane, în majoritate civili, şi-au pierdut viaţa.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 34