Quantcast
Israelul şi-a doborât recordul de infectări zilnice cu virusul SARS-COV-2 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul şi-a doborât recordul de infectări zilnice cu virusul SARS-COV-2

Numărul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a atins un nou nivel record – 3.392 de cazuri – în Israel, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de DPA si agerpres.ro

Acesta este cel mai mare număr de infectări raportate într-o singură zi în Israel de la debutul pandemiei de COVID-19. Precedentul record data din 2 septembrie şi era de 3.173 de cazuri.

Potrivit DPA, disensiunile politice împiedică realizarea unei lupte eficiente împotriva epidemiei de coronavirus din Israel.

În locul măsurilor de carantină plănuite iniţial pentru 40 de localităţi care au raportat cele multe cazuri de coronavirus, vor fi impuse interdicţii de ieşire din casă pe timpul nopţii între orele locale 19:00 şi 05:00 începând de marţi seară.

Potrivit presei israeliene, restricţiile propuse iniţial au fost diminuate după ce primarii din patru comunităţi cu opinii religioase stricte au transmis prim-ministrului Benjamin Netanyahu o scrisoare vehementă, în care ar fi ameninţat cu retragerea sprijinului lor politic.

Partidele religioase din Parlamentul Israelului, Knesset, sunt considerate aliaţi apropiaţi ai premierului Netanyahu şi adeseori reuşesc să încline balanţa în favoarea candidaţilor câştigători în timpul alegerilor.

În total, 135.043 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost confirmate în Israel după ce pandemia a ajuns în această ţară, unde 1.026 de persoane au murit din cauza maladiei COVID-19.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply