Quantcast
Israelul trimite armata pe străzi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul trimite armata pe străzi

Guvernul israelian va desfăşura armata pentru a veni în sprijinul patrulelor de poliţie care veghează la respectarea restricţiilor de deplasare impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, transmite vineri Reuters, via agerpres.

În jur de 500 de militari se vor alătura echipelor de poliţie începând de duminică pentru a ajuta la ‘patrularea, izolarea şi securizarea anumitor zone, blocarea drumurilor şi la misiuni suplimentare similare’, a comunicat armata.

Citește și: Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a decis joi includerea activităţilor religioase în categoria serviciilor esenţiale

Militarii nu vor purta arme şi ‘vor avea misiune de suport sau auxiliară’, a declarat locotent-colonelul Jonathan Conricus într-un briefing de presă înaintea anunţului oficial.

Israelul a raportat până în prezent peste 3.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi zece decese.

Săptămâna aceasta, autorităţile au înăsprit carantina parţială, cerându-le cetăţenilor să nu se îndepărteze mai mult de 100 de metri de locuinţele lor şi instituind sancţiuni pentru nerespectarea regulilor.

Citește și:„VOR CREEA UN VIRUS, VOR SIMULA ȘI VOR VINDE ANTIDOTUL.” declaratia lui Gaddafi in primii ani de conducere

Israelienilor li s-a cerut să rămână cât mai mult acasă, şcolile au fost suspendate şi multe afaceri s-au închis, ceea ce a provocat peste 500.000 de concedieri.

Banca Centrală a prognozat o contracţie economică de 2,5% în 2020, însă doar dacă actualele restricţii vor fi relaxate cel târziu la sfârşitul lui aprilie. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply