Quantcast
Israelul va construi 1.000 de noi case, ca răspuns la atacul terorist – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul va construi 1.000 de noi case, ca răspuns la atacul terorist

Premierul Benjamin Nentanyahu a anunțat miercuri că planurile de a construi 1.000 de case în comunitatea samariană Eli vor fi accelerate ca răspuns la atacul terorist de marți soldat cu patru morți. Anunțul oficial mai preciza că ministrul Apărării Yoav Gallant și ministrul Finanțelor Betzalel Smotrich au fost de acord cu această mișcare.

Informam că marți patru israelieni au fost uciși într-un atac armat la o benzinărie de lângă localitatea Eli, iar alte patru persoane au fost rănite. Cei doi teroriştii afiliaţi Hamas, care au deschis focul, au fost uciși, unul imediat la fața locului de către un trecător israelian înarmat, iar al doilea, care reușise să fugă, a fost eliminat după două ore de către armată. Aproximativ 1.000 de israelieni locuiesc în prezent în localitatea Eli.

Anunțul premierului Netanyahu vine după ce cabinetul israelian a anunțat duminică planuri de construire a 4.000 de noi locuințe în Iudeea și Samaria. Noua politică israeliană de răspuns la atacurile teroriste este să ofere și mai multe autorizații de construcție dacă atacurile teroriste nu încetează. Autoritatea Palestiniană a anunțat că va boicota întâlnirile la nivel înalt cu oficialii israelieni din cauza acestor planuri de noi construcții în Samaria.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply