Stiri externe

„Israelul va deschide porțile iadului”, avertizează Hamas

Ieri, 30 iunie, Israelul a anunţat moartea celor trei adolescenţi răpiţi în urmă cu aproximativ trei săptămâni în regiunea Hebron şi totodată a promis răzbunare şi distrugerea mişcării islamiste Hamas, căreia îi atribuie asasinarea celor trei.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, anunţa luni seară că au fost găsite trei trupuri, care după toate indiciile sunt ale tinerilor răpiţi. Acestea au fost găsite în apropierea oraşului Hebronului şi transportate la Institutul Medico-Legal Abu Kabir de la Tel Aviv. Se pare că cei trei, Gilad Shaer, Naftali Fraenkel, ambii de 16 ani şi Eyal Yifrah, de 19 ani, au fost împuşcaţi la scurt timp după răpire, „cu sânge rece, de bestii umane”, potrivit declaraţiilor lui Netanyahu preluate de The Guardian.

La scurt timp după primirea acestei veşti, Benjamin Netanyahu a convocat o reuniune de urgenţă a Cabinetului Israelian de Securitate, în care a declarat că „Hamas este responsabilă şi Hamas va plăti” pentru asasinarea celor trei băieţi. La rândul ei, mişcarea islamistă Hamas, care nici nu a confirmat, nici nu a negat implicarea în acest caz, a avertizat că orice represalii împotriva lor vor deschide „porţile iadului”.

Tot luni seară, armata israeliană a distrus locuinţele a doi principali suspecţi, Marwan Qawasmeh and Amer Abu Eishe, membri Hamas, cu explozibili. De asemenea, armata a bombardat zeci de obiective din Fâşia Gaza, în principal ale mişcării Hamas.

Citește și:  O dronă militară a Israelului s-a prăbușit în Liban. Armata dă asigurări că drona nu poate dezvălui informații sensibile

Diferite personalităţi din lumea politică şi-au manifestat repulsia faţă de răpirea şi asasinarea celor trei adolescenţi. Preşedintele american, Barack Obama, a apreciat că uciderea celor trei este „lipsită de sens” şi a condamnat actul de terorism. De asemenea, a avertizat Israelul în privinţa acţiunilor pe care le va lua şi care ar putea „destabiliza” şi mai mult situaţia. Prim-ministrul britanic David Cameron a declarat că moartea celor trei adolescenţi nevinovaţi este „un act de teroare îngrozitor şi de neiertat”.

semneletimpului.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 84

Close