Quantcast
Israelul, zguduit de scandalul unui viol asupra unei adolescente, la care ar fi participat 30 de bărbaţi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Israelul, zguduit de scandalul unui viol asupra unei adolescente, la care ar fi participat 30 de bărbaţi

Un val de indignare zguduie vineri Israelul după presupusul viol al unei adolescente de 16 ani de către un grup de 30 de bărbaţi într-un hotel din oraşul balnear Eilat, un scandal care a provocat ecouri până la vârful statului, relatează  agerpres.

Adolescenta a depus plângere săptămâna trecută pentru un presupus viol colectiv în care ar fi fost implicaţi 30 de bărbaţi, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld. „Doi suspecţi au fost arestaţi în legătură cu un incident anchetat şi în care este implicată o adolescentă de 16 ani într-un oraş din sudul ţării”, a adăugat el.

Citeste si: “SUNT SIGUR CĂ MESIA VA SOSI PÂNĂ LA PAȘTI” – Declaratia halucinanta a MINISTRUL SĂNĂTĂȚII DIN ISRAEL

Povestea nu a făcut mare vâlvă până când presa locală a scris joi că bărbaţii au stat la coadă în faţa camerei de hotel a tinerei în stare de ebrietate, aşteptându-şi rândul pentru a o viola.

De joi seară, manifestaţii spontane au avut loc în diferite oraşe precum Tel Aviv şi Ierusalim, în semn de susţinere a tinerei şi pentru a condamna violenţele sexuale împotriva femeilor. Vineri a avut loc o manifestaţie în oraşul Hadera, de unde este originar unul dintre suspecţi, în prezenţa primarului oraşului. „Ceea ce s-a întâmplat este foarte prost perceput de locuitorii oraşului. Nu vrem să trăim într-o astfel de societate”, a spus Zvi Gendelman.

Potrivit lui Shani Moran, avocata reclamantei, „aceasta nu se simte bine deloc” şi este într-o situaţie „foarte dificilă”.

„Nu există nicio îndoială că persoanele implicate ştiau că este minoră şi că nu-şi dăduse consimţământul”, a declarat ea pentru postul public de radio Kan, adăugând că aşteaptă ca „poliţia să facă lumină în această afacere” şi în special în privinţa faptului că evenimentul ar fi fost filmat.

În clasa politică israeliană, condamnările s-au înmulţit de joi. „Este şocant, nu există alt cuvânt! Nu este doar o crimă împotriva unei tinere, este o crimă împotriva umanităţii înseşi care merită toată condamnarea noastră”, a comentat prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care a cerut ca „responsabilii să fie aduşi în faţa justiţiei”.

Preşedintele israelian Reuven Rivlin a postat pe reţelele sociale o scrisoare pentru a denunţa „ororile raportate privind violul colectiv de la Eilat”.

„Agresiunile sexuale, violul, exploatarea sexuală, violenţele sexuale sunt pete de neşters (…) care ne distrug ca societate şi ne fac nefericiţi”, a scris preşedintele.

„În fiecare zi, există 260 de femei care sunt violate în Israel” potrivit datelor oficiale, se revoltă Ilana Weizman, de 36 de ani, care a fondat grupul feminist „HaStickeriot”, inspirat de franţuzoaicele care luptă împotriva „culturii violului”.

Potrivit aceloraşi date, „o femeie din cinci este violată în Israel în cursul vieţii sale”, a declarat ea pentru France Presse.

De circa două luni de zile, grupul lipeşte pe zidurile mai multor oraşe israeliene sloganuri precum „lo ze lo” („nu înseamnă nu” – n.r.) sau „at lo levad” („nu eşti singură” – n.r.).

„Trebuie să încetăm să spunem că trebuie să ne protejăm fetele, trebuie să ne educăm băieţii asupra chestiunii consimţământului de la cea mai fragedă vârstă”, a spus ea, adăugând că şi statul trebuie să sporească alocarea bugetară pentru lupta împotriva violenţei asupra femeilor şi să nu se mulţumească „să folosească cuvinte mari”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply