Quantcast
Istoria fratelui Traian Chilau care nu a cazut pe spate in fata lui Benny Hinn – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Istoria fratelui Traian Chilau care nu a cazut pe spate in fata lui Benny Hinn

Iata istoria adevarata a fratelui Traian Chilau care nu a cazut pe spate in fata lui Benny Hinn, alt mare eretic carismatic. Fratele Traian locuieste in localitatea Curtea de Arges, Romania. El este membru la Biserica Evanghelica Romana. L-am intilnit anul trecut in Decembrie cind venise in vizita in America, si l-am interveviat ca sa aflu direct de la dansul cum s-au petrecut lucrurile.

Traian Chilau era acum doi ani in vizita la o familie in zona Sacramento, California. Acestia dezvoltasera simpatii carismatice si l-au invitat sa vada cum este la o cruciada de vindecari a lui Benny Hinn. Traian era foarte putin informat despre fenomenul carismatic sau cine este Benny Hinn. S-a dus acolo ca sa vada cu ochii lui o manifestare crestina de proportii, condusa de o personalitate iesita din comun. Cind a ajuns la locul unde se tinea cruciada, a fost surprins ca era $16.oo  intrarea. Dupa aceea toti, inclusiv el, erau verificati de bodyguards cu bastoane de detectat metale, ca la aeroport. Nu a gasit loc in sala, cu toate ca a venit devreme, si s-a dus la balcon, de unde avea o privire de ansamblu a intregii manifestari.
Dupa ce Benny Hinn a tinut predica, a invitat in fata oameni care se vedea ca au fost selectionati si care au fost pusi in linie dreapta. Apoi, el ii lovea in piept iar ei cadeau pe spate (prinsi de altii). Pentru Traian, ceea ce vedea ii s-a parut o experienta iesita din comun. Dupa incheierea episodului de pe scena, toata sala s-a ridicat in picioare. Oamenii au ridicat mainile de la cot in sus cu palmele deschise. Benny Hinn a inceput sa mearga pe aleea principala, lovind peste mana ridicata pe primul din rind. Acesta cadea peste cel de langa el, si ca la un joc de domino, tot rindul se ducea jos unii peste altii.
Cind a vazut Traian ce se intimpla, a zis ca ar vrea si el sa experimenteze lucrul acesta…sa vada e adevarat ce se intimpla sau nu. A fugit repede de la balcon, si a dat peste usiile balconului care duceau la sala, inchise si pazite de bodyguards. In Engleza putina care stia, a spus “I am pastor,” si a facut semn ca vrea sa mearga inauntru. Acestia l-au lasat. Traian a intrat, si s-a postat la un cap de rind cu mainile ca toti ceilalti, ca sa fie el, cel care primeste lovitura (de gratie). Benny Hinn se apropia si rindurile cadeau unele dupa altele. Traian a zis o rugaciune ceva de felul acesta: “Doamne Isuse, eu nu stiu ce este asta. Pazeste-ma Tu. Sangele Tau sa fie peste mine.” Benny Hinn a venit cu intreaga lui suita si l-a lovit puternic peste antebrat. Lovitura a fost puternica, nu a cazut, l-a durut mana, dar nu a simntit nimic altceva. In consecinta, tot rindul lui Traian Chilau a ramas in picioare. Benny Hinn si-a continuat mersul spre spatele salii, dand jos toate rindurile. Cind s-a intors, Traian si rindul lui erau tot in picioare, si cu mainile pregatite pentru o noua incercare. Traian i-a zis in Romaneste (ca nu stia bine Engleza): “Mai incearca-ma odata.” Bineinteles, Benny Hinn nu a mai incercat, si s-a dus inapoi la scena, iar Traian s-a dus repede sus la balcon ca Romanii care l-au invitat sa ii traduca ce mai spunea Benny Hinn.

Concluzie:
Iata deci o intimplare adevarata care dovedeste ca oamenii sinceri dar insuficient documentati, chiar daca ajung in situatii din acestea de circ carismatic, nu cad pe spate asa cum au cazut Strajerii. Ce s-a intimplat cu Strajerii este o combinatie de conditionare psihologica, manipulare in masa, si puterile oculte ale apostatului Chris Oyakhilome.
O invatatura care poate fi trasa de aici este urmatoarea: daca se intimpla sa ajungi in vizita la o biserica, si pastorul local sau un alt mare important vizitator iti cere sa faci lucruri impreuna cu intreaga sala, care tu nu ai convingerea ca sunt bune, chiar daca apari ridicol, nu le face! Pastreaza-ti demnitatea de copil a lui Dumnezeu, si demnitatea de om. Tu nu esti subiectul unei conditionari psihologice si nici a manipularii in masa. Daca ai inteles aceste lucruri, vei evita  “Strajerii”, carsimatismul, sau literatura carsimatica.

Traian Chilau lucreaza cu orfani in Curtea de Argesi si cu cei mai saraci oameni din jurul localitatii lui. Orfanii cu care el lucreaza stiu zeci de versete pe de rost, si sunt o marturie pentru credinciosii necredinciosi. Cine vrea sa il contacteze pe fratele Traian, iata emailul lui: tranelachilau@yahoo.com
Cine vrea sa ajute orfanii aceia cu lucruri necesare igienei, mancare sau dulcuri, o poate face.
Fratele Traian a fost persecutat de Securitate in regimul trecut. El a scris pe scurt povestea lui pe care o aveti aici:

Umbland pe Drumul Credintei (PDF)

Umbland pe Drumul Credintei (Word)

English version:

Walking in the Way of Faith (PDF)

Istoria lui te va umple de lacrimi, dar vei si ride de nonshalanta lui. Vei vedea o experienta autentica cu Dumnezeu.

sursa: ioan8.wordpress.com

Despre

Leave a Reply