Quantcast
Italia nu mai primeşte picior de migrant pe teritoriul său şi cere Olandei să-i preia pe cei rămaşi blocaţi pe mare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Italia nu mai primeşte picior de migrant pe teritoriul său şi cere Olandei să-i preia pe cei rămaşi blocaţi pe mare

Italia a solicitat vineri guvernului olandez să preia 47 de migranţi blocaţi în largul coastelor Siciliei pe o navă sub pavilion olandez închiriată de o organizaţie umanitară germană, fără permisiunea de a ancora la ţărm, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Guvernul Republicii Italiene invită guvernul Regatului Ţărilor de Jos să pregătească urgent ceea ce este necesar pentru a organiza preluarea şi transferul spre teritoriul olandez a 47 de migranţi’, se arată într-o notă a Ministerului de Interne de la Roma.

Migranţii de pe nava Sea-Watch 3 au fost salvaţi în urmă cu şase zile şi de atunci nu au permisiunea de a intra în niciun port.

Navei i s-a permis să intre în apele teritoriale italiene vineri pentru a se pune la adăpost de marea agitată, a comunicat paza de coastă italiană.

Sea-Watch, ONG-ul german care a închiriat nava, a transmis anterior pe Twitter că, din cauza unor valuri de şapte metri, aceasta a fost nevoită să se îndepărteze de apele malteze şi să se apropie de coasta Siciliei.

Ruben Neugebauer, purtător de cuvânt al Sea-Watch, a declarat pentru dpa că toţi cei 47 de migranţi – printre care 13 minori – şi 22 de membri de echipaj sunt în stare bună ‘deocamdată’ şi a făcut apel la guvernul italian să permită navei să acosteze în portul Siracusa.

Siracusa, la fel ca alte oraşe, precum Palermo şi Napoli, s-a oferit să primească vasul Sea-Watch 3, dar autorizarea acostării revine guvernului de la Roma, nu primăriilor locale.

Ministrul italian al transporturilor, Danilo Toninelli, citat de ANSA, a afirmat că Olanda ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru preluarea migranţilor dat fiind că nava Sea-Watch 3 este înregistrată în acest stat.

‘De vreme ce există un pavilion olandez pe Sea-Watch şi de vreme ce nu cred că olandezii au spus ceva până acum, ar trebui să găsească cea mai bună cale de a-i prelua pe migranţi’, a menţionat Toninelli, într-o declaraţie făcută la Pioltello, lângă Milano.

Ministrul de interne Matteo Salvini a afirmat, la rândul său, că Italia ‘nu doreşte’ să-i ţină pe migranţi blocaţi pe mare. ‘Suntem nerăbdători să-i lăsăm să ajungă, teferi şi nevătămaţi, în alte ţări europene. Nu este loc (pentru ei) în Italia’, a indicat liderul Ligii.

Potrivit pazei de coastă italiene, echipaje ale sale şi echipe ale poliţiei vamale monitorizează situaţia de pe Sea-Watch 3.

Sursa: blacknews.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply