ITALIA: Un preot celebru care ajuta migranți a fost UCIS în timp ce mergea la biserică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

ITALIA: Un preot celebru care ajuta migranți a fost UCIS în timp ce mergea la biserică

Asculta informatia

Crimă teribilă în această dimineață în Como. Victima este Don Roberto Malgesini, în vârstă de 51 de ani, paroh al bisericii din cartierul San Rocco, care, conform informațiilor inițiale, a fost înjunghiat în spate. Criminalul a fost adus în jurul orei 8 la secţia de poliţie. Potrivit informaţiilor citate de cotidianul italian La Stampa, ar fi vorba despre un cetățean străin cu probleme psihice, ale cărui date personale nu au fost furnizate. 

Crima a avut loc cu puțin înainte de ora 7, în Piazza San Rocco, pe drumul care ducea spre biserică.

Citeste si: Se răspândește extremismul islamic

Preotul se îndrepta spre lăcaşul de cult când a fost atacat cu un cuţit şi înjunghiat în spate. Trupul său a fost lăsat într-o baltă de sânge, iar arma crimei se afla la câţiva metri locul faptei.

Ambulanța și manevrele de resuscitare au fost inutile, scrie sursa citată. Medicii au putut constata doar decesul. La fața locului, pe lângă salvare și carabinierii, a venit şi magistratul de serviciu de la Parchetul din Como.

Preotul, cunoscut în cercurile de voluntari sociali, fusese mult timp în fruntea asistenței persoanelor fără adăpost, străini și marginalizați. Și în fiecare dimineață lucra cu mai mulți voluntari la livrarea micului dejun persoanelor fără adăpost și migranților.

În Piazza San Rocco, unde a fost ucis, a sosit și episcopul de Como Monseniorul Oscar Cantoni. 

“Ceea ce s-a întâmplat în această dimineață aduce aminte de uciderea lui Don Renzo Beretta, pastorul care a întâmpinat refugiații respinși de Elveția în biserica Ponte Chiasso, nu departe de graniță. O crimă în această dimineață din Como destinată să alimenteze controversa privind migranții și persoanele fără adăpost”, mai scrie La Stampa.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close