Quantcast
Japonia: Nerecunoașterea căsătoriilor homosexuale este constituțională – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Japonia: Nerecunoașterea căsătoriilor homosexuale este constituțională

Un tribunal din Tokyo, Japonia, a decis, miercuri, că nerecunoașterea căsătoriilor gay este constituțională, dar a subliniat că lipsa de protecție juridică pentru familiile de același sex încalcă drepturile fundamentale ale acestora.

Japonia este singura țară din țările G7 care nu recunoaște căsătoria între persoane de același sex, deoarece constituția sa prevede că mariajul se bazează pe „consimțământul reciproc al ambelor sexe”.

Deși partidul de guvernământ al prim-ministrului Fumio Kishida nu a comentat dacă va deschide o dezbatere pe această temă, mai mulți membri cheie ai acestuia susțin căsătoria între persoane de același sex.

În hotărârea de miercuri, un tribunal din Tokyo afirmă că nerecunoașterea uniunilor între persoane de același sex este constituțională, dar adaugă că lipsa unui sistem juridic care să protejeze astfel de familii le subminează drepturile fundamentale.

„Aceasta este de fapt o decizie destul de pozitivă”, a declarat Nobuhito Sawasaki, unul dintre avocații implicați în acest caz, informează Boursorama.

„În timp ce căsătoria rămâne uniunea dintre un bărbat și o femeie, decizia indică, de asemenea, că situația actuală, fără protecție juridică pentru familiile de același sex, nu este bună și sugerează că ar trebui luate măsuri pentru a o remedia”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply