Quantcast
Jerusalem Post: Tânăr de 19 ani internat în terapie intensivă la câteva zile după ce a primit al doilea vaccin Pfizer – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Jerusalem Post: Tânăr de 19 ani internat în terapie intensivă la câteva zile după ce a primit al doilea vaccin Pfizer

Un tânăr de 19 ani a fost internat cu miocardită – inflamație a mușchiului inimii – la cinci zile după ce a primit a doua doză de vaccin coronavirus , a informat luni clinica medicală de urgență Terem.

Potrivit clinicii, încă nu s-a confirmat că inflamația a fost dezvoltată ca efect secundar al vaccinării. Cu toate acestea, au fost raportate o serie de cazuri de miocardită legate de COVID-19 , potrivit Institutului Național de Sănătate al SUA.

„Faptul că simptomele au început imediat după vaccinare ridică suspiciunea că o reacție imunologică ar fi putut provoca inflamația”, a spus dr. Abdulhadi Farojeh, director medical Terem.

Tânărul a primit tratament la un centru Terem din Modi’in duminică seara înainte de a fi transferat pentru tratament ulterior la Centrul Medical Shamir din Tzrifin.

De când a primit cea de-a doua doză, a experimentat o bătăi accelerate a inimii, împreună cu dificultăți de respirație și dureri ascuțite care îi radiau pe brațul stâng, potrivit doctorului Badarnih Bahaa al lui Terem.

Terem a făcut analize de sânge care au relevat inflamația inimii. Fără tratament, miocardita poate duce la aritmie cardiacă și chiar la moarte.

Tânărul de 19 ani nu avea afecțiuni medicale subiacente înainte de eveniment.

În general, majoritatea persoanelor care sunt vaccinate au reacții adverse ușoare, dacă există, potrivit Ministerului Sănătății. Ministerul a distribuit luni seara un raport care arăta doar 6.575 de efecte secundare raportate din 2.768.200 de persoane care au primit o primă doză de vaccin Pfizer până pe 27 ianuarie și doar 3.592 au raportat reacții adverse din 1.377.827 de persoane care au primit a doua doză.

„Ar trebui subliniat faptul că majoritatea simptomelor au fost ușoare și trecătoare”, a spus ministerul.

Sursa: Jerusalem Post Health & Science via fluierul.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply