Jimmy Carter despre homosexualitate şi rolul femeilor în biserică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Jimmy Carter despre homosexualitate şi rolul femeilor în biserică

Asculta informatia

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a acordat săptămâna aceasta un interviu ziarului Huffington Post, în care a răspuns la câteva întrebări privind aspecte contemporane, precum homosexualitatea, rolul femeilor în biserică şi sclavagismul.

jimmy_carter_despre_homosexualitate (Foto: projectqatlanta.co)Răspunsurile sale la fiecare dintre aceste întrebări descoperă o înţelegere specială a Bibliei şi o înţelepciune spirituală, pe care cititorul le poate găsi şi în cea mai recentă carte a fostului preşedinte, „Lecţii din Biblia vieţii: Meditaţiile personale ale lui Jimmy Carter”

Întrebat despre interpretarea Bibliei, Carter a subliniat faptul că principiile de bază din Sfânta Scriptură sunt date direct de Dumnezeu, dar scrise de mâna omului. Cu toate că există anumite erori din cauza influenţei factorului uman, Carter afirmă că aplică principiile de bază în viaţa sa şi că nu există niciun conflict între ele.

În ceea ce priveşte viaţa şi relaţiile, Jimmy Carter a militat permanent pentru pace. Vorbind despre conflictele şi ura din societatea contemporană, el afirmă că totul porneşte de la opinia cuiva că este mai bun decât altul şi că se află mai aproape de Dumnezeu. Respectivul crede că acestea îi conferă autoritatea de a-i trata inuman sau inferior pe cei mai neajutoraţi.

Jimmy Carter a exprimat păreri liberale şi despre homosexuali şi despre rolul femeilor în biserică. Deşi este de acord cu uniunile civile între parteneri de acelaşi sex, Carter declară că bisericile sunt autonome, iar statul nu ar trebui să aibă legi care să oblige biserica să căsătorească religios cuplurile homosexuale.

Atitutdinea discriminatorie faţă de femei l-a determinat pe Carter să se separe de baptiştii sudişti. Fostul preşedinte crede că învăţăturile lui Pavel din Galateni demonstrează clar că nu există nicio diferenţă în ochii lui Dumnezeu între bărbaţi şi femei, stăpâni şi sclavi, evrei şi restul lumii.

Jimmy Carter a fost cel de-al 39-lea preşedinte american şi a primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 2002. De asemenea, el este instructor la şcoala duminicală de la 18 ani. Viaţa şi cariera politică şi le-a dedicat apărării valorilor creştine, a drepturilor omului, precum şi eradicării bolilor în ţările slab dezvoltate.

semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close