Joe Biden: ”Trump ar face mai bine să citească Biblia în loc să o agite”

Asculta informatia

Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden îl acuză pe preşedintele Donald Trump că a transformat Statele Unite în ”câmp de bătălie” şi promite să facă totul pentru a ”vindeca rănile rasiale”, relatează, news.ro

Moartea la vârsta de 46 de ani a lui George Floyd, un bărbat de culooare, în urmă cu o săptămână, la Minneapolis, este un ”electroşoc pentru ţara noastră, pentru noi toţi”, a declarat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, într-un discurs pe care l-a susţinut marţi la Philadelphia.

Citeste si: Trump a distribuit o postare care spune că masca reprezintă „sclavie, tăcere și moarte socială”

”Nu pot să respir, Vorbele lui George Floyd răsună în toată America”, a tunat democratul.

Este pentru prima oară de la jumătatea lui martie când Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, a ieşti din statul său, Delaware, unde a fost izolat din cauza pandemiei covid-19.

Filmat de trecători, omorul lui George Floyd – asfixiat, cu faţa la pământ, sub genunchiul unui poliţist alb – a indignat ţara şi lumea şi a provocat manifestaţii în Statele Unite, care au degenerat în unele cazuri în revolte.

Joe Biden a condamnat în mai multe rânduri violenţele, dar l-a acuzat pe Donald Trump, în vârstăde 73 de ani, de faptul că a ”transformat această ţară într-un câmp de bătălie împărţit de resentimente vechi şi frici noi”.

”El crede că disensiunea îl ajută” să câştige alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, a declarat democratul – care-l devansează în sondaje.

Joe Biden a denunţat dispersarea luni seara a unor ”manifestanţi paşnici” cu tiruri de ”gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare”, pentru a-i permite lui Donald Trump să realizeze o ”operaţiune de comunicare” ducându-se în faţa unei biserici lângă Casa Albă, cu o biblie în mână.

Trump ”ar face mai bine să citească Biblia în loc să o agite”, l-a ironizat Biden.

Văzând aceste scene, ”suntem îndreptăţiţi să ne gândim că preşedintele este mai preocupat de putere decât de principii. Că el este mai interesat de servirea pasiunilor de bază decât de nevoile celor de care se presupune că se ocupă”, a denunţat el.

Citeste si: Donald Trump criticat pentru o poză cu BIBLIA în mână

”Nu putem să fim naivi. Aş vrea să spun că ura a început cu Doland Trump şi va dispărea cu el. Dar nu este cazul. Iar asta nu se va întâmpla. Istoria americană nu este un basm cu un sfârşit fericit garantat”, a subliniat democratul.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply