Quantcast
Joe Biden va păstra ambasada SUA la Ierusalim dacă va fi ales – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Joe Biden va păstra ambasada SUA la Ierusalim dacă va fi ales

Asculta informatia

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a afirmat miercuri că va menţine la Ierusalim ambasada Statelor Unite în Israel dacă va câştiga alegerile din noiembrie, deplângând în acelaşi timp decizia preşedintelui Donald Trump de a transfera reprezentanţa diplomatică de la Tel Aviv, notează AFP, via agerpres.

Fostul vicepreşedinte american a declarat că ambasada „nu ar fi trebuit deplasată” de administraţia Trump fără ca asta să intre în cadrul unui acord de pace mai larg în Orientul Mijlociu. „Acum însă că acest lucru s-a făcut, nu voi muta înapoi ambasada la Tel Aviv”, a adăugat el în cursul unei strângeri de fonduri organizate online.

Citește și: VIDEO EXCLISIV: Adevărul din spatele virusului COVID-19

„Ce voi face, voi redeschide consulatul nostru din Ierusalimul de Est pentru a dialoga cu palestinienii, iar administraţia mea va îndemna cele două părţi să ia iniţiative pentru a ţine în viaţă perspectiva unei soluţii cu două state”, le-a spus el celor aproximativ 250 de donatori, reuniţi pe platforma de videoconferinţă Zoom.

De la instalarea sala Casa Albă în ianuarie 2017, Donald Trump şi-a înmulţit gesturile în favoarea statului evreu, în special cu recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului în decembrie 2017 şi transferul ambasadei americane de la Tel Aviv în Oraşul Sfânt în luna mai anului următor.

Această decizie a trecut peste decenii de statu quo în diplomaţia internaţională.

Citește și: America nu va finanța vaccinul OMS! Trump, război total cu Big Pharma

În ianuarie 2020, ginerele şi consilierul său Jared Kushner şi-a dezvăluit planul de pace pentru Orientul Mijlociu la care a lucrat de la alegerea neaşteptată a lui Donald Trump, în 2016.

Documentul, care acordă statului evreu un număr foarte mare de concesii, a fost respins cu vehemenţă de autorităţile palestiniene şi a rămas literă moartă.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply