Judecătorul blochează interzicerea avortului în Indiana după intrarea legii în vigoare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Judecătorul blochează interzicerea avortului în Indiana după intrarea legii în vigoare

Asculta informatia

La sfârșitul săptămânii trecute un judecător din Indiana a blocat punerea în aplicare a interdicției de avort din partea statului, punând noua lege în așteptare, deoarece operatorii clinicilor de avort susțin că aceasta încalcă constituția statului Indiana.

Judecătorul din comitatul Owen, Kelsey Hanlon, a emis o ordonanță preliminară împotriva legii ce interzice avortul ce a intrat în vigoare la 15 septembrie. Procurorul general din Indiana, Todd Rokita, un republican, a declarat că biroul său intenționează să facă recurs la decizia judecătorului și legea să fie aplicată în Indiana.

De când Curtea Supremă a SUA a trimis problematica avortului înapoi către legislaturile statelor, atunci când a anulat Roe v. Wade în iunie, Indiana a fost primul stat care a adoptat restricții mai dure față de avort.

Legea din Indiana interzice avorturile din momentul în care un ovul fertilizat se implantează în uter. Include totuși excepții când viața mamei este în pericol, anomalii fetale, iar în cazurile de viol și incest, victima trebuie să furnizeze documente care să confirme atacul.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close