Quantcast
Justiția israeliană a condamnat un colonist evreu la trei pedepse de închisoare pe viaţă pentru uciderea unei familii palestiniene în Cisiordania – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Justiția israeliană a condamnat un colonist evreu la trei pedepse de închisoare pe viaţă pentru uciderea unei familii palestiniene în Cisiordania

Un tribunal israelian a condamnat luni un colonist evreu la trei pedepse de închisoare pe viaţă pentru moartea unui cuplu palestinian şi a băieţelului lor după ce a incendiat deliberat casa acestei familii într-un atac care a fost condamnat atât de guvernul de la Tel Aviv, cât şi de către comunitatea internaţională, au anunţat televiziunea israeliană Canal 12 şi alte media, citate de dpa via agerpres.

Amiram Ben-Uliel, în vârstă de circa 20 de ani, a aruncat o bombă incendiară în casa unei familii palestiniene în satul Duma din nordul Cisiordaniei, în apropiere de Nablus, în iulie 2015.

Ali Dawabshe, care avea 18 luni, şi părinţii săi au ars de vii în timp ce camera lor a luat foc şi ei dormeau. Fratele lui Ali care avea atunci 4 ani a fost grav rănit, dar a supravieţuit.

Colonistul extremist a vrut să răzbune uciderea unui israelian cu o lună înainte.

În mai, instanţa din oraşul Lod, la sud-est de Tel Aviv, l-a condamnat pe colonist pentru trei capete de acuzare de crimă.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat „şocul şi groaza” după atac, calificându-l „un act de terorism reprobabil şi îngrozitor din toate punctele de vedere”.

La rândul său, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas l-a numit drept o „crimă împotriva umanităţii”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply