Justiția israeliană a dispus eliberarea manifestanţilor anti-Netanyahu – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Justiția israeliană a dispus eliberarea manifestanţilor anti-Netanyahu

Asculta informatia

Un tribunal israelian a decis duminică eliberarea a trei membri ai mişcării pro-democraţie şi anti-corupţie Drapelele Negre, criticând poliţia pentru că i-a ţinut în detenţie începând de vineri, transmite  agerpres.

”Nu cred că este necesară plasarea vreunei condiţii pentru eliberarea acuzaţilor. Dreptul de a demonstra este un drept fundamental într-un regim democratic”, a spus judecătoarea Orna Sandler-Eitan.

Poliţia le ceruse protestatarilor să respecte unele condiţii pentru eliberarea lor, printre care promisiunea că nu vor intra în Ierusalim timp de 15 zile.

Cei trei demonstranţi eliberaţi duminică sunt generalul de brigadă în rezervă Amir Haskel, fost şef al Forţelor aeriene israeliene, Gil Danieli şi Saadi Ben Sheetrit. Ei fuseseră arestaţi vineri pentru că au protestat în faţa reşedinţei premierului Benjamin Netanyahu.

Mii de israelieni au manifestat şi sâmbătă, inclusiv în faţa reşedinţei lui Netanyahu. Liderii opoziţiei israeliene au susţinut pe Twitter că arestările au fost motivate ”politic”, în timp ce ministrul securităţii interne Amir Ohana a afirmat că detenţiile au fost justificate.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close