KENYA – AL SHABAAB UCIDE TREI PROFESORI CREȘTINI ÎNTR-UN ATAC COMIS ÎN INCINTA UNEI ȘCOLI-INTERNAT

Asculta informatia

„Ochiul furtunii este deasupra noastră”, a spus o persoană de contact a Fondului Barnabas după ce trei profesori creștini au fost uciși în atacul jihadiștilor Al Shabaab asupra unei școli primare cu internat din Kenya, la 13 ianuarie.

Profesorii care au murit sunt: Samwel Mutua, 29 de ani, Caleb Mushimbi, 28 de ani, și vărul lui Caleb, Titus Mushimbi, în vârstă de 29 de ani.

Un alt profesor a fost împușcat de două ori în picior și un al cincilea a reușit să scape atunci când militanții au pătruns în clădirea personalului școlii la 2 dimineața, în Kamuthe, la aproximativ 30 km de orașul Garissa, la granița cu Somalia.

Teroriștii au cruțat o profesoară creștină și o asistentă cu un bebeluș. Totuși, au forțat-o pe asistentă să recite Shahada (crezul islamic), înainte de a merge în dispensar, de unde au confiscat medicamente și alte obiecte. Musulmanii cred că oricine recită crezul islamic devine musulman, chiar dacă persoana nu înțelege ce a spus sau nu crede.

Ulterior, gruparea a dat foc postului de poliție din apropiere, abandonat de ofițerii săi când s-au tras primele focuri de armă, și a bombardat un stâlp de telecomunicații din piață.

Atacul ucigaș al grupării Al Shabaab a fost al patrulea din zonă în mai puțin de două săptămâni, atacuri soldate cu zece morți, dintre care patru copii. „Intensitatea atacurilor este terifiantă”, a spus persoana noastră de contact. „Nu este prima dată când profesori creștini sunt uciși de Al Shabaab în zonă, iar frecvența crescută și neputința de a opri atacurile ne îngrijorează. Fără Dumnezeu, suntem pe cont propriu.”

El a adăugat: „Facem apel la agenții de securitate să își dubleze eforturile pentru protejarea creștinilor și a somalezilor din regiune.”

Unul dintre cei uciși, Titus, era la școală doar pentru că directorul era plecat. În ziua precedentă, Titus cântase la pian în timpul slujbei duminicale de la biserica locală. Îngrijorat de seria de atacuri recente, el a cerut ca oamenii să se roage pentru siguranța lui înainte de a pleca la școală. Duminică, la 11 seara, el a vorbit la telefon cu soția sa, Ruth, profesoară la Academia Garissa, și cu fiul său, Baraka, urându-le o noapte bună.

Într-un atac anterior, pe 6 decembrie, creștinii și alți nemusulmani au fost uciși atunci când presupuși extremiști Al Shabaab au forțat un autobuz să se oprească în Wajir, nordul Kenyei, în timp ce călătorea de la Nairobi la Mandera. Militanții le-au permis musulmanilor să plece liberi, după care au ucis cel puțin unsprezece pasageri care nu erau din părțile locului, dintre care opt creștini.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *