Kenya: Politica nu mai are ce căuta în biserici

Asculta informatia

Kenya nu a uitat revoltele violente care au făcut zeci de morți după ultimele alegeri prezidențiale din 2017. Atunci principalul lider al opoziției, fostul prim-ministru Raila Odinga, a cerut boicotarea alegerilor câștigate cu 98% de către președintele Uhuru Kenyatta. Atunci au murit 1200 de persoane și multe altele au fost rănite, mutilate sau alungate.

Anul aceasta pe 6 august vor avea loc din nou alegeri prezidențiale în Kenya. Pentru că atmosfera socială este încărcată, majoritatea bisericilor au hotărât că dezbaterile politice nu mai au ce căuta în lăcașurile de cult. Este o încercare de a tempera alegătorii agitați.

Alianța Evanghelică din Kenya a fost unul dintre grupurile creștine care au transmis în ultimele luni un document intern printre membrii bisericilor sale, care afirmă că „politicienilor nu ar trebui să li se permită să exploateze și să abuzeze de privilegiul lor de lideri, desacralizând ziua de închinare și lăcașul de cult făcând politică în biserică… trebuie evitat sectarismul politic cu toată forța.”

Anglicanii, prezbiterienii și romano-catolicii din țară au făcut demersuri similare, cu o singură excepție, cea a metodiștilor.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply