Quantcast
Klaus Iohanis răspândește Fake News – Franța contrazice declarația acestuia – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Klaus Iohanis răspândește Fake News – Franța contrazice declarația acestuia

Asculta informatia

Ministerul Educației din Franța contrazice datele lui Klaus Iohannis, folosite pentru nedeschiderea școlilor: „Nu sunt cazuri de infectări în școli” Agnès Longueville.

“Așadar, nu sunt deschise școlile în Franța. Repet: Informațiile sunt false.” Agnès Longueville, biroul de presă Ministerul Educației, Paris, 28 aprilie:

„Am vorbit chiar sâmbătă în Franța, care a redeschis parțial școlile, și au apărut deja cazuri de infectare și în rândul copiilor, și în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare“, a declarat duminică într-un interviu pentru Libertatea ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Citeste si: INIMAGINABIL: Cadavre înhumate și incinerate sub acoperirea COVID-19

Varianta lui Iohannis: elevi testați pozitivi, dascăli ajunși la terapie intensivă O zi mai târziu, șeful statului Klaus Iohannis a anunțat că grădințele, școlile și universitățile nu se vor mai deschide în acest an și că învățarea se va face online.

Printre argumentele invocate de șeful statului a fost că în Franța o parte dintre școli s-au redeschis experimental, iar asta a dus la infectări în rândul elevilor și cadrelor didactice.

Autoritățile din Paris: ”Informațiile sunt false” În Franța, unitățile de învățământ vor fi deschise abia din 11 mai. Singurii copii care au mers la școală sunt ai personalului din linia I – medici, polițiști, pompieri sau jandarmi – care n-a avut cu cine să-i lase acasă. Este vorba de 30.000 de copii din 13 milioane, adică sub 1%, a declarat pentru Libertatea responsabila biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, Agnès Longueville.

Redăm mai jos dialogul dintre reporterul Libertatea, Oana Moisil, aflată la Paris, și Agnès Longueville: -Este adevărat că unele dintre școlile din Franța au fost redeschise ? -Sunt informații false. În Franța n-a fost deschisă nicio școală ca experiment. Singurele deschise sunt pentru copiii personalului didactic și ai personalului indispensabil securității interioare. Școlile, așa cum a spus președintele Franței, se vor deschide pe 11 mai. Așadar, nu sunt deschise școlile în Franța. Repet: Informațiile sunt false. E doar în cazuri excepționale: din 13 milioane de elevi se aplică pentru 30.000 de elevi. Agnès Longueville, reprezentant al Ministerului Educației din Franța.

Citeste si: Halucinant! Cum se umflă numărul morților de CORONAVIRUS

Ministerul Educației din Franța: Niciun caz de COVID-19 în școli -În școlile deschise deja e câte un profesor pe școală, sunt mai mulți? -Pot fi mai mulți, în funcție de câți elevi sunt, dar nu mai mult de 10 într-o sală de clasă. Pe lângă profesori, sunt și animatori (n.r. personal auxiliar care se ocupă de organizarea de activități extrașcolare). -Aveți cazuri de persoane infectate în aceste școli? -Nu avem niciun caz de Covid-19. Nici printre copii, nici printre persoanele care se ocupă de ei”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply