L-AU UCIS, APOI AU LASAT PE CADAVRU O BIBLIE: IMAGINEA TERIFIANTA A UNUI CRESTIN, VICTIMA UNEI GRUPARI ISLAMISTE

Asculta informatia

Persoane inarmate au deschis focul asupra caselor, au ars o biserica si au atacat o sectie de politie in doua atacuri pe timp de noapte, omorand cel putin 29 de persoane.

article-0-1f6d027400000578-714_634x398

Douazeci dintre victime au fost ucise intr-un atac in localitatea Tana (Kenya) atunci cand teroristii au atacat o sectie de politie si au eliberat militanti ai gruparii islamiste somaleze Al-Shabab. Altii noua au fost ucisi intr-un atac similar in localitatea Hindi, in apropierea orasului Mpeketoni, acolo unde luna trecuta au fost ucise 65 de persoane.

Observatorii spun ca aceste atacuri s-au intensificat de cand guvernul kenyan a inceput sa ia masuri represive impotriva grupului terorist Al-Shabab, care a intreprins un atac soldat cu zeci de victime intr-un centru comercial anul trecut.

In localitatea de coasta, Hindi, barbati inarmati au intrat in sat si au inceput sa traga la intamplare in oameni, iar in final au incendiat o biserica. Reprezentantul guvernului din zona respectiva, Njenga Miiri, a declarat ca au fost incendiate si alte cladiri, prin aceasta teroristii islamici manifestandu-si clar intentia de a ataca si a teroriza populatia.

Dupa ce au ucis oamenii, teroristii islamici au lasat pe cadavrul unui crestin o Biblie pe care acesta o purta la el. Terifianta imagine a fost publicata in mass-media internationala, amintind lumii de amenintarile teroristilor de la Al-Shabab – de a extermina toti crestinii din tara…

Potrivit site-ului Kenya News Agency, pastorul Eliud Muwe, din Madogo, a amintit ca in urma cu doi ani, la 1 iulie 2012, biserica in care slujea a fost atacata si 20 de credinciosi au fost ucisi de o grenada aruncata de islamisti in timpul serviciului divin.

In urma acestui incident, multi dintre oameni au inccetat sa vina la biserica de teama unor noi atacuri. Cu toate acestea pastorul a continuat sa tina slujbele si a convins oamenii sa revina la biserica.

Adresandu-se presei, pastorul Muwe a spus ca biserica sa i-a iertat pe atacatorii musulmani, dar se asteapta ca guvernul sa imbunatateasca securitatea cetatenilor si a bisericilor.

„Desi teama inca persista, multi credinciosi au ales sa mearga la biserica pentru a asculta Cuvantul lui Dumnezeu, iar numarul persoanelor care participa la biserica a crescut de la 50 la 150”, a concluzionat pastorul.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *