Tuesday , 17 May 2022

La apusul libertății – “Drepturile” gay distrug viața unei credincioase de 70 ani

Asculta informatia

Va rugam sa distribuiti aceasta intamplare recenta, reala si dureroasa pe toate retelele de socializare. Astfel de evenimente ne asteapta si pe noi daca lasam garda jos si acceptam ce vor occidentalii. Vor intai scoaterea religiei, adica sa nu mai avem niciun Dumezeu, dupa care sa ne introduca iadul homosexualitatii in sanul familiilor… Nu ramaneti nepasatori!

resizedimage (1)

Într-o continuă dispută culturală ce favorizează “identitatea” sexuală față de libertatea religioasă a unei persoane, nu deseori se întâmplă să vezi un curaj și o convingere așa de impresionantă. Dar chiar asta s-a văzut săptămâna trecută când proprietara unei florării, Barronelle Stutzman, i-a scris o scrisoare judecătorului statului Washington, exprimându-și intenția de a nu accepta un compromis în procesul intentat împotriva ei pe motiv că a refuzat să-și ofere serviciile pentru căsătoria unui cuplu gay. Scrisoarea ei merită citată în întregime:

Dragă Domnule Ferguson,

Mulțumesc că m-ați contactat și pentru oferta de a soluționa amiabil acest proces.

După cum vă puteți imagina, a fost extenuant, mental și emoțional, să fiu în centrul acestei controverse pentru aproape doi ani. Nu mi-am imaginat niciodată că a-mi folosi talentul și abilitățile date de Dumnezeu, și a face ceea ce m-a pasionat de trei decenii, va deveni într-o zi ilegal. Statul nostru ar fi un loc mult mai bun dacă ne-am respecta fiecare diferențele, și conducătorii noștrii ar proteja libertatea de a avea acele diferențe. Din 2012, cuplurile de același sex de pe tot cuprinsul statului Washington sunt libere să acționeze conform credințelor despre căsătorie. Dar eu urmând învățăturilor Bibliei despre căsătorie ca uniune dintre un bărbat și o femeie, nu mai sunt liberă să acționez conform propriilor mele credințe.

Oferta dumneavostră arată că, de fapt, nu mă înțelegeți nici pe mine și nici despre ce este vorba în acest conflict. Aici este vorba despre libertate, nu despre bani. Cu siguranță nu mă încântă idea de a-mi pierde afacerea, casa și tot ceea ce am, lucruri pe care procesul intentat împotriva mea amenință să le ia familiei mele. Dar libertatea mea de a-L cinsti pe Dumnezeu prin ceea ce fac este mult mai importantă. Constituția statului Washington garantează “libertatea de conștiință în toate chestiunile religioase”. Nu pot vinde această scumpă libertate. Îmi cereți să calc pe urmele unui binecunoscut trădător, unul care a vândut ceva de o inestimabilă valoare pentru 30 de arginți. Asta este ceva ce nu am să fac.

Mă rog să vă reconsiderați poziția. L-am servit cu drag pe Rob pentru aproape 10 ani, și voi continua să o fac cu bucurie de acum înainte. Doresc ce este mai bun pentru prietenul meu. Am avut ca angajați și am servit mulți membri ai comunității LGBT, și voi continua să o fac indiferent de ce se întâmplă cu acest proces. Ați ales să îmi atacați credința și nu ați făcut-o doar ca o chestiune legală, ci ca să îmi amenințați însăși mijloacele de existență, serviciul, hrana, locuința. Dacă sunteți într-atât de hotărât în a clarifica legea, atunci vă rog să renunțați la pretențiile asupra casei mele, afacerii mele, și a celorlalte bunuri. În schimb, puteți continua cu pretențiile legale în recurs. Vă mulțumesc încă odată pentru scrisoare și sper să îmi luați în considerare oferta.

Cu sinceritate,
Barronelle Stutzman

Doamna Stutzman nu se conformează. Refuză să cedeze în acest proces. Nu numai că nu se conformează, dar a răspuns cu sfidare, și pe bună dreptate. Le-a arătat ipocrizia. A evaluat costurile și a realizat că sfințenia conștiinței nu poate fi dată în schimbul unor fișe de la stat.

Pentru atitudinea ei, a fost ponegrită pe rețelele de socializare și numită “bigot discriminant” de instituții ca Think Progress, unul dintre activiștii căreia a declarat că refuzul ei de a se conforma înseamnă că “nu și-a învățat lecția.”

Doamna Stutzman este deasemeni amenințată cu pierdera bunurilor personale, nu numai afacerea. O bunică de 70 de ani cu mai puțin bani, mai puțin capital cultural decât mulți dintre cei care nu ar fi în stare de o asemenea poziție ca a ei.

Lobbyul drepturilor homosexualilor din America a avut mult succes, dar deja s-a întins până acolo unde insistă pe conformism ideologic, prin instaurarea fricii de a riposta. Prin ridicarea orientării sexuale deasupra oricăror altor considerente, prin subjugarea religiei creștine, a cărei antropologie a ajutat la formarea ordinii noastre constituționale. Împing lucrurile până la pedepsirea brutală a concetățenilor americani a căror credință, că mariajul are la bază diferențele dintre bărbat și femeie, a fost susținută de la începuturile cunoscute ale istoriei.

Cei care doresc să trăiască într-o societate liberă, indiferent dacă acceptă sau nu mariajul gay, ar trebui să condamne transformarea unor bunici nevinovare în călcători de lege. Eu o susțin pe Barronelle Stutzman. Tu?

Sursa: avereabisericii.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *