Quantcast
La Betleem, nicio sărbătoare de Crăciun – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

La Betleem, nicio sărbătoare de Crăciun

Festivitățile de Crăciun din Betleem nu vor avea loc deoarece economia orașului este grav afectată.

Anul acesta în Betleem din Cisiordania nu vor fi ghirlande, copaci, muzică…totul este anulat. Un mare gol în oraș care întâmpină de obicei mii de pelerini și turiști în această perioadă. „Betleemul, ca orice alt oraș palestinian, este în doliu și trist… Nu putem sărbători nimic cât timp ne aflăm în această situație”, a declarat deja primarul Hanna Hanania Catholic News Agency în noiembrie.

De la începutul conflictului Israel-Hamas, principalul acces în oraș a fost închis. Potrivit statisticilor furnizate CNA de Ministerul Turismului, economia Betleemului depinde de turism în proporție de 60% până la 70%.

Într-o declarație din 10 noiembrie, liderii bisericii din Ierusalim i-au îndemnat pe credincioși să „renunțe la toate activitățile festive inutile” și „să se concentreze mai mult pe semnificația spirituală a Crăciunului”.

Lina, o creștină din Betleem, a declarat pentru CNA că va sărbători nașterea lui Isus Hristos „pentru că asta ne aduce speranță în viețile noastre. Cred că cel mai mare dar pe care ni l-a făcut Dumnezeu este darul speranței și odată cu Crăciunul, hrănim această speranță în inimile noastre. Dacă festivitățile nu au loc și afacerile sunt închise, slujba de duminică ar rămâne foarte aglomerată la Biserica Latină Santa Caterina, de lângă Bazilica Nașterii Domnului.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply