La cererea unui islamist, EgyptAir revizuieşte filmele de la bord – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

La cererea unui islamist, EgyptAir revizuieşte filmele de la bord

Compania naţională de transporturi aeriene EgyptAir a declarat joi că va evalua filmele difuzate la bordul aeronavelor pentru a se asigura că acestea respectă „valorile şi obiceiurile egiptene”. aceasta după ce un membru al Frăţiei Musulmane a depus o plângere conducerii companiei, acuzând că s-a simţit jignit de unul dintre filmele difuzate în avion.

Foto: AP

Egypt Air a declarat că difuzarea a fost sistată la solicitatea lui Ahmed Fahmy, purătorul de cuvânt al camerei superioare a parlamentului egiptean şi membru al partidului Frăţia Musulmană pentru Libertate şi Dreptate. EgyptAir a declarat pentru presă că diplomatul şi-a „exprimat rezervarea” faţă de una dintre scenele din film.

Potrivit unui ziar local, Fahmy ar fi fost lezat de o scenă de intimitate, însă diplomatul nu a putut fi contactat pentru o confirmare.

Cazul va alimenta îngrijorările cu privire la măsura în care Frăţia Musulmană, care l-a propulsat pe preşedintele Mohammed Morsi la putere, ar putea să se folosească de poziţia privilegiată pe care o are, pentru a limita libertatea de expresie.

Într-o declaraţie separată, EgyptAir a precizat că va revizui toate filmele difuzate la bord, a notat Reuters via semneletimpului.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 59

Close