La Chicago au fost expuse fragmente din ieslea în care S-a născut Iisus – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

La Chicago au fost expuse fragmente din ieslea în care S-a născut Iisus

Asculta informatia

Câteva fragmente despre care se spune că provin din ieslea în care s-ar fi născut Iisus, printre care vălul Fecioarei Maria şi un fir din mantaua lui Iosif, au fost expuse ieri în biserica romano-catolică din Chicago, a doua cea mai veche biserică din oraş.

relicve_din_ieslea_lui_iisus_la_chicago (Foto: chicagotribune.com)Expoziţia a fost deschisă publicului în această perioadă din două motive. Mai întâi, perioada sărbătorilor care celebrează naşterea Mântuitorului este un moment prielnic pentru credincioşi să dedice un timp mai mare meditând la simbolismul acestui eveniment.

Apoi, biserica împlineşte 155 de ani de la înfiinţare. Biserica Sfintei Familii, construită în perioada 1857 – 1860, este a doua cea mai veche biserică din Chicago şi una dintre cele cinci clădiri care au rezistat marelui incendiu din 1871.

Fragmentele din ieslea naşterii lui Iisus au fost expuse într-un relicvariu din cristal, acelaşi care este folosit şi pentru păstrarea moaştelor. În cursul dimineţii a avut loc şi slujba care a precedat transferul şi expunerea relicvelor. Credincioşii au putut vizita expoziţia întreaga după-amiază.

Expoziţia a cuprins şi alte fragmente de iesle aduse din Kenya, Irlanda, Italia, Franţa, Polonia, Peru, Vatican, Mexic, Egipt şi Ierusalim.

semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close