La fiecare zece zile se deschide o nouă biserică evanghelică în Franța

Asculta informatia

Criza economică a crescut numărul de biserici neopenticostale din Franța. Potrivit Consiliului Naţional de evanghelici (CNEF), în Franţa, la fiecare zece zile, o nouă biserică deschide uşa, cauzând creșterea puternică a neopenticostalismului, religia cu cel mai mare număr de practicanţi.

Un sociolog al religiei, Sébastien Fath, a spus că faptul că aceste biserici au început să crească în ţară, se datorează unei nevoi de speranţă.

Fath, autor al cărții “Du ghetto au réseau. Le protestantisme évangélique en France, 1800-2005”  a lansat recent o nouă carte: “Noua Franţă protestantă – creştere şi dezvoltarea în secolul al XXI-lea” (Nouvelle France protestante – Essor et recomposition au XXIe siècle). Pentru el, motivul creşterii numărului de biserici se datorează și răspunsurilor pe care biserica le are în timpul de criza economică, cum ar fi de exemplu singurătatea.

Noile biserici sunt formate din oameni din clasele superioare din Franța, dar și din imigranți, mai ales tineri chinezi, coreeni, sau din fostele colonii franceze din Africa.

În luna decembrie a anului trecut, 24,2% dintre ei au fost şomeri. “Criza a dus oamenii la biserici”, a declarat Etienne L’Hermenault, președintele CNEF.

“Criza nu este doar o chestiune financiară, ci şi una morală. Există o oboseală, o societate care a pierdut multe referinţe şi multe valori pe care le caută “, spune un pastor baptist. Este foarte similar cu ceea ce se întamplă în Brazilia, aceste biserici utilizează o formă contemporană de comunicare pentru a atrage oamenii la biserică.

În total sunt 2.308 biserici Franţa, ceea ce înseamnă o biserică la 30.000 de locuitori, dar pastorul L’Hermenault, care este, de asemenea, preşedinte al Facultăţii de Teologie Evanghelică din Vaux-sur-Seine, are un obiectiv foarte îndrăzneţ, de a fi o biserică la 10.000 de locuitori.
Sursa: Stiri Crestine.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *