Stiri externe

Lamborghini-ul donat Papei devine ajutor pentru creștinii din Irak

Asociația „Ajutor Bisericii care suferă” concretizează gestul Sfântului Părinte și finanțează reconstrucția a două structuri ale Bisericii Siro-Catolice distruse de teroriști: un azil și un centru polivalent în parohia „Fecioara Maria” din Bashiqa, la aproximativ 30 de kilometri de Mosul. Astfel suma de 200 de mii de euro rezultată din licitarea Lamborghini-ului donat Papei Francisc, se concretizează în sprijinul familiilor creștine întoarse în Câmpia Ninivei. Chiar dacă localitatea a fost grav afectată din cauza războiului, numărul creștinilor întorși acasă este unul foarte mare. De noile structuri vor beneficia și celelalte minorități din zonă, susțin reprezentanții asociației.

Reconstrucție și speranță în Irak

La mai mult de doi ani de la eliberarea Câmpiei Ninivei, satele se repopulează: până în prezent 9108 familii s-au întors acasă, ceea ce reprezintă 46% din numărul familiilor care trăiau acolo în anul 2014, înainte de sosirea Statului islamic. Toate acestea au fost posibile datorită lucrărilor de reconstrucție finanțate în mare parte de Asociația „Ajutor Bisericii care suferă”. Au fost reconstruite sau reparate 41% din cele 14.035 de case distruse sau deteriorare de teroriști. De asemenea, Papa Francisc a finanțat în anul 2016 cu suma de 100 de mii de euro clinica „Saint Joseph Charity” din Erbil, care oferă asistență medicală gratuită.

Citește și:  Lupta pentru ”eliberarea Palestinei” este o ”datorie islamică”, afirmă Ali Khamenei de ”Ziua Al-Qods” şi pare să anunţe că Iramul este implicat direct în conflictul israeliano-palestinian

Traducere: Liviu Ursu

Sursa:vaticannews.va/it

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 15

Close