Quantcast
LAOS: Familii alungate din satele lor după ce s-au convertit la creștinism – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

LAOS: Familii alungate din satele lor după ce s-au convertit la creștinism

Locuitorii unui sat din Laos au alungat aproximativ 15 familii care s-au convertit la creștinism, potrivit Radio Free Asia, lăsându-le în sălbăticie fără case. O formă de persecuție care nu este excepțională în aceasta țara.Autoritățile comuniste care îi persecută  pe creștini în ciuda libertății flagrante de religie au spus că se ocupă de această problemă.

Intr- un sat din nord-vestul Laosului ai cărui mulți locuitori sunt membri ai grupului etnic Akha, o minoritate care practică o religie care combină animismul și venerarea strămoșilor. Atunci când 15 familii au îmbrățișat credința creștină vecinii lor i-au expulzat pe ei și pe pastorul lor din localitate, relateaza Radio Free Asia pe 10 februarie.

Potrivit acestei prese, autoritățile au încercat să negocieze cu sătenii pentru a-i încuraja să accepte prezența noilor creștini. Pe 7 februarie, oficialii de la biroul Frontului Laos pentru dezvoltare națională au organizat o întâlnire între familiile creștine și șeful satului dar s-a dovedit a fi in zadar.

Creștinii în cauză nu au dorit să depună mărturie la Radio Free Asia de teamă  represalilor, subliniază mass-media din Washington care a fost creată pentru a oferi țărilor asiatice informații cenzurate de guvernele lor.

Din partea autorităților un purtător de cuvânt al Biroului Cultelor a refuzat să comenteze evenimentul din cauza sensibilității sale asigurându-se totodată că se face totul pentru a încerca rezolvarea problemei.

Expulzarea creștinilor din satele lor nu este ceva neobișnuit în Laos unde convertiții  sunt alungați si pot fi lăsați să moară de foame în pădure. 

Laosul recunoaște oficial libertatea religioasă dar creștinii se confruntă cu diferite grade de persecuție din partea autorităților alături de intoleranță din partea vecinilor lor, în special în mediul rural.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply