Quantcast
Lecțiile școlare despre orientare sexuală limitata in FLORIDA – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Lecțiile școlare despre orientare sexuală limitata in FLORIDA

Legislativul statului Florida a avansat pe 20 ianuarie o nouă măsură, care interzice orice discuție despre orientarea sexuală sau identitatea de gen în sălile de clasă din școlile publice, de la grădiniță până la gimnaziu. Măsura propusă ar împiedica inspectoratele școlare să creeze programe sau lecții care încurajează profesorii să discute subiecte LGBTQ+ în sălile de clasă,potrivit aonews.

CBN raportează că proiectul de lege propus se va baza pe Declarația Drepturilor Părinților adoptată de legislativul statului în 2021. Legislația actuală ar impune școlilor să „adopte proceduri pentru notificarea” părinților dacă există o schimbare în sfera curriculară. Inițiativa legislativă se bazează pe ideea că inspectoratele scolare și direcțiunile școlilor nu trebuie să încerce să-și asume rolul de părinți, pentru că nu sunt.

Legislația a atras critici dure din partea susținătorilor LGBTQ+, care au criticat proiectul de lege pentru interzicerea discuțiilor despre identitatea de gen și orientarea sexuală în școlile primare.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply