Quantcast
Lege din Ungaria, care interzice promovarea LGBTQ+, ar putea să fie adoptată și în România – Doamne ajuta! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Lege din Ungaria, care interzice promovarea LGBTQ+, ar putea să fie adoptată și în România – Doamne ajuta!

Un deputat român vrea să introducă un proiect de lege care seamănă cu mult mediatizatul act adoptat de Parlamentul din Ungaria, în privința promovării LGBTQ+.

Zakarias Zoltan, lider al Partidului Popular Maghiar din Transilvania și deputat al României pe listele UDMR, a anunțat că va depune la Parlament un proiect de lege „pentru protecția copilului”. Foarte asemănător cu legea ungară care interzice promovarea LGBTQ+ și a ideologiei de gen în rândul minorilor.

Proiect de lege depus în Parlamentul României

Istvan Csomortanyi, președintele PPMT, a făcut acest anunț, iar inițiativa este sprijinită și de Partidul Civic Maghiar.

În Ungaria, legea care a stârnit un scandal european, a interzis promovarea LGBTQ+ și a ideologiei de gen în programa școlară, dar și în emisiunile TV destinate minorilor, care nu mai pot fi expuși materialelor pornografice. Deși permite educația sexuală, actul normativ prevede stabilirea unor grupuri cărora să li se dea undă verde să predea astfel de sesiuni.

Legea cu pricina a fost criticată în termeni duri de Comisia Europeană și de organizațiile neguvernamentale progresiste, fiind totodată subiectul unui clinci între administrația conservatoare de la Budapesta și autoritățile locale din Munchen cu ocazia Campionatului European disputat în această vară. Premierul Viktor Orban a refuzat să mai meargă în capitala Bavariei, la confruntarea dintre Germania și Ungaria.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro/lege-din-ungaria-care-interzice-promovarea-lgbtq-ar-putea-sa-fie-adoptata-si-in-romania-doamne-ajuta/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply